Răzbunări politice pe bani?! În septembrie s-au plătit polițele lunii martie

0
118

Ministerul Finanțelor Florin Cîțu dezvăluie criteriile care au stat la baza ultimei rectificări bugetare. În județul Gorj cele mai mari sume au fost direcționate către primăriile liberale. Oficialul neagă favoritismele politice afirmând că oricum nimeni nu a rămas pe dinafară la prima strigare.

Social-democrații afirmau în urmă cu o săptămână că primăriile PSD au fost vitregite la împărțirea banilor din fondul de rezervă.  „Vreau să vă scot în evidență câteva localități din Gorj unde există discrepanțe majore. Putem spune că tot ceea ce înseamnă primărie PSD s-au alocat 250 de mii de lei, pe linie. În schimb la unitățile conduse de primari PNL lucrurile stau diferit. Municipiul Motru a primit 2 milioane 500 mii de lei, în condițiile în care orașul Țicleni a primit 500 mii de lei, deci, la Motru, de cinci ori mai mult. Alimpești 450 mii de lei, Aninoasa 250 mii de lei, Arcani, Baia de Fier, Bălănești- 250 mi lei, Berlești 450 mii de lei, Bolboși 500 mii  lei, Câlnic 500 mii lei, Ciuperceni 500 de mii lei, Padeș 800 mii lei, Roșia de Amaradia 600 mii  lei, Vladimir 600 de mii, Rovinari 600 de mii, Novaci 600 de mii de lei, Târgu Jiu 2 milioane 800 de mii de lei, Tismana un milion lei. Sunt date oficiale din care reiese că banii au fost alocați spre clientela politică”, declara Mihai Weber imediat după împărțirea făcută.

Numărul de locuitori, face diferența

Diferența dintre cifrele nu-i spune nimic ministrului Cîțu care susține că aceștia au fost banii. Oficialul transmite că sumele consistente s-au dus spre comunele mari.  „Tot timpul vor fi primari nemulțumiți de bani. Acestea sunt resursele astăzi. Criteriile au fost pentru nevoi. Toate localitățile aveau nevoi mai mari, am dat și în noi în funcție de câți cetățeni sunt în comunele, municipiile respective. Ne-am asigurat că toate primăriile au primit bani. Sunt mai multe criterii, de exemplu cum se împart banii prin legea finanțelor publice locale, încercăm să facem lucrurile cât mai echitabil”, a declarat Florin Cîțu la Târgu Jiu.

Cât despre primarii PNL care s-au lăudat că au primit bani mai mulți decât era nevoie și își permit diverse aroganțe, Cîțu susține că : „responsabilitatea cheltuirii banilor este a primarilor. Noi am dat banii pentru nevoile curente, lucrurile legate de Covid 19.  Dacă Curtea de Conturi va depista că cineva a folosit bani în alte scopuri…. vom vedea“.

Cui pe cui se scoate!

În schimb liderul PNL Dan Vîlceanu confirmă că împărțirea sumelor s-a făcut pe criterii politice, la mijloc fiind vorba despre o răzbunare din luna martie, când, Consiliul Județean nu ar fi alocat niciun leu unităților administrativ teritoriale din Gorj, conduse de primari liberali. “  În contrapartidă vă ofer distribuirea de sume făcută de Consiliul Județean din acest an, în luna martie, când toți primarii liberali au primit zero lei. ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here