Reacţiile politicienilor gorjeni la demisia premierului Boc

0
11

Liderii Uniunii Social Liberale de la Gorj, deputatul independent Dan Ilie Morega, dar şi senatorul PD-L, Ion Ruşeţ, au comentat la Radio Omega decizia premierului Emil Boc de a-şi depune mandatul de la şefia Guvernului. Primul care a vorbit despre demisia lui Boc a fost şeful PSD, Victor Ponta, care speră la organizarea de alegeri anticipate.

„Prin demisia premierului Emil Boc, s-a făcut primul pas pentru declanşarea alegerilor anticipate”, a declarat preşedintele PSD Victor Ponta după ce premierul Emil Boc şi-a depus mandatul luni dimineaţă. Liderul PSD a precizat că opoziţia este deschisă să discute orice „formulă responsabilă”. „Odată cu demisia lui Emil Boc, se intră în cele 60 de zile pentru dizolvarea Parlamentului în vederea alegerilor anticipate”, a precizat liderul PSD. Liderul PSD de la Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat pentru Radio Omega că premierul Emil Boc trebuia să-şi depună mandatul mai de mult. „Aşa cum o ţară întreagă a observat Boc n-a gestionat bine perioada de criză. Lângă el a avut o serie de miniştrii care nici ei n-au ştiut să conducă. Vor avea sau nu loc alegeri anticipate rămâne de văzut. Rămâne de văzut cum va gestiona situaţia preşedintele ţării, dar şi cum se va implica liderii Opoziţiei şi dacă aceştia vor fi ascultaţi de Băsescu. La ce se întâmplă acum la nivel naţional, alegerile anticipate au prioritate”, crede preşedintele organizaţiei PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

Demisia lui Boc, tardivă

Şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, consideră că demisia lui Boc este una tardivă. „Demisia lui Boc e tardivă. Oamenii ieşiţi în stradă au condus la disperarea Guvernului, dar mai ales a preşedintelui. Poate fi considerată demisia şi acum un lucru bun, în al 12-lea ceas. Băsescu trebuie să înţeleagă faptul că e nevoie de un Guvern de tehnocraţi, aşa cum doreşte majoritatea populaţiei, dar şi să organizeze alegeri anticipate încât poporul să spună cine să conducă”, a afirmat social-democratul Ion Călinoiu.

Ruşeţ: Boc a avut curaj!

Preşedintele PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, a catalogat acţiunea premierului de a demisiona din funcţie ca fiind una curajoasă. „Acţiunea lui Boc e responsabilă şi curajoasă. Decizia i-a aparţinut deşi s-a consultat cu principalii lideri ai partidului şi au luat această decizie împreună. În opinia mea, este nevoie de un Guvern care să aibă susţinere politică chiar dacă discutăm pe o perioadă scurtă”, este de părere senatorul Ion Ruşeţ. Deputatul independent Dan Ilie Morega a anunţat că va susţine un Guvern de tehnocraţi, însă, fără nicio susţinere politică. Morega crede că numai cu un guvern format din specialişti ţara îşi va reveni din punct de vedere economic. „Toate partidele parlamentare trebuie acum să examineze şi să susţină un Guvern de tehnocraţi, iar noul prim-ministru şi ceilalţi miniştri să aibă expertiză şi experienţă în domeniu, să fie incoruptibili, cinstiţi şi care să ducă ţara la normalitate. Mai este posibilitatea ca fiecare partid să vină cu propuneri, în funcţie de ponderea lor, privind susţinerea unor miniştri tot apolitici, cu un premier, de asemenea, neantamat politic. Acum, ţara are mare nevoie de specialişti, nu de politruci”, a opinat deputatul Dan Ilie Morega. Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, consideră că nu este de ajuns cădea Guvernului Boc pe care o vede ca rezultat al presiunii străzii. Liberalul consideră că Traian Băsescu trebuie să-i urmeze exemplul lui Emil Boc şi să renunţe la preşedinţia ţării. Şi Dian Popescu susţine ideea formării unui guvern de tehnocraţi.

Boc, regretat

În schimb, democrat-liberalul Ionel Manţog nu crede într-un Guvern de tehnocraţi şi regretă demisia Guvernului Boc. „Este tipic pentru România ca orice merge bine să fie schimbat. Măsurile Guvernului au fost bune, necesare şi corecte. Ce se va întâmpla de acum în România, vom plăti toţi din buzunarele noastre. La presiunea public, premierul a făcut ceva ce demonstrează încă o dată că este ardelean serios care ştie ce este responsabilitatea. Nu se poate vorbi de un Guvern de tehnocraţi, ci mai degrabă de un premier din afara partidelor”, mai crede pedelistul Ionel Manţog despre marele eveniment politic din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here