Record negativ privind prezenta la vot. Ce partide au câștigat alegerile

0
874

Populația a dat un vot de blam clasei politice.

Candidații și partidele politice nu i-au convins pe români să se prezinte la vot. O mare parte din  populație este dezamăgită de clasa politică, iar prezența redusă la urne se poate traduce și printr-un vot de blam. Prezența la vot înregistrată este mai mică de 35% la nivel național.

Gorjenii au mai fost mai conștiincioși. Aproximativ 40% a fost prezența la urne înregistrată în județul nostru. O participare numeroasă s-a înregistrat în Roșiuța, din Motru (peste 60 la sută); Câlnic (peste 70%), Pinoasa, din comuna Câlnic (65%). Locuitorii din satele Gorjului au ieșit într-un număr mult mai mare decât cei din orașe, cu peste 15.000 mai mulți.

Ce partide sunt pe primele locuri

Exit Poll-urile arată că cele două mari partide din România, PSD și PNL, merg cap la cap, la o diferență foarte mică: 30,5% PSD respectiv 29% PNL . USR ar ajunge, potrivit acestor sondaje, la aproximativ 16%. De asemenea, UDMR ar trece pragul electoral și va face parte din structura viitorului Parlament, la fel ca PMP și Pro România. Surpriza o reprezintă formațiunea nou apărută AUR, care ar atinge pragul electoral și va intra în Parlament.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here