Repetam cazul Cojasca! În jur de 50 de flotanți s-au mutat electoral, în ultima lună, la Bumbești-Pițic

2
2181

Comuna Bumbești Pițic a devenit extrem de atractivă pentru cetățeni apropiați PNL ori candidatei Irina Cojocaru. Surse din primărie susțin că în ultimă lună aproximativ 50 de cetățeni și-ar fi făcut viză de flotant in această localitate care va organiza peste o săptămână alegeri parțiale pentru funcția de primar. Situația de la Bumbești-Pițic ar putea face obiectul unui dosar penal, iar în localitate s-ar putea repeta cazul Cojasca. De altfel, chiar miercuri, primarul comunei dâmbovițene Cojasca, Gheorghe Victor, a fost reținut fiind suspectat că ar fi ajutat zeci de oameni să îşi facă vize de domiciliu în localitate.

Ce nu cunosc acești cetățeni este că obținerea vizei de flotant cu scop electoral îi face pasibili de dosar penal. În cazul unor sesizări, noii flotanți pot fi pedepsiți de lege, lucru care s-a mai întâmplat la nivel național la alegerile locale de anul trecut.
Cel mai grav este însă ce s-a petrecut chiar miercuri, când primarul din Cojasca și șase funcționari publici – două femei care lucrează la SPCLEP Cojasca și alte patru angajate din primărie- și fost reținuți. Cei șase funcționari publici sunt acuzați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals informatic în formă continuată și fals intelectual în formă continuată, în timp ce primarul este cercetat pentru complicitate la aceste infracțiuni.
De altfel, încă de marti dimineață, primarul comunei Cojasca s-a trezit cu mascaţii la poartă, iar poliţiştii şi procurorii i-au verificat casa, apoi sediul primăriei. Căutau probe care să susţină acuzaţia potrivit căreia edilul-șef ar fi ajutat 67 de persoane să îşi facă mutaţie în comună.
La Bumbești-Pițic curg informații similare la adresa candidatei PNL. În cursa pentru fotoliul de primar sunt aici șase candidați iar locale și loc pe 27 iunie. O anchetă penală, pe ultima suta de metri de campanie, poate schimba multe socoteli.

2 COMENTARII

  1. DACA AR FI FOST DE LA PSD ACUM ERA DOSAR PENAL DAR PENTRU PENELEPRE NU.STIU CA NU O SA PUBLICATI COMENTARIUL.AM MAI PUBLICAT UNUL IERI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here