Romanescu despre întâlnirea liderilor din opoziție: “Să aruncăm responsabilitatea pe umerii unui tânăr e un risc pe care eu nu mi l-aș asuma”

0
186

Liderii opoziției din Gorj s-au întâlnit zilele trecute pentru a discuta aspecte legate de strategia viitoarelor alegeri locale. Alături de Dan Vîlceanu, Nicolae Davițoiu și Radu Miruță s-a aflat și Iulian Popescu un tânăr afacerist din Gorj gorjean numit recent în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, vehiculat pentru o candidatură la Consiliul Județean Gorj. Liderul PNL Târgu Jiu Marcel Romanescu susține dacă aceasta este propunerea opoziției din Gorj, alegerea este una neinspirată.

Cel care a confirmat discuțiile purtate a fost liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Tot el a afirmat că Iulian Popescu este o variantă. „Domnul Iulian Popescu a participat la întâlnire în calitate de om cu care discutăm această temă, este o variantă. Dacă e  să-i compari pe cei doi, omul ăsta a atras fonduri europene mai mult decât Consiliul Județean în mandatul lui Cosmin Popescu!”

Să își asume!

În schimb președintele PNL Târgu Jiu, nu este convins de cele afirmate de Vîlceanu și dă înainte cu asumarea candidaturii de către unul din cei trei șefi județeni. Marcel Romanescu susține că riscul de a aduce în luptă doar un nume îi poate costa mult pe toți, cei implicați. “Întâlnirile între liderii PMP, USR și PNL ar trebui să fie mult mai des realizate. Dacă vorbim de o strategie comună pentru câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean, ar fi foarte bine să se întâlnească mai des și să găsească cea mai bună soluție. În privința candidatului, eu îmi păstrez punctul de vedere. Cea mai bună soluție ar fi ca unul dintre cei trei lideri, pe baza unui sondaj, să își asume candidatura. Atunci când ești într-o funcție de conducere, indiferent cum te numești, Miruță, Davițoiu sau Dan Vîlceanu, trebuie să îți asumi responsabilitatea candidaturii la o astfel de funcție. Și riscurile, și avantajele sunt de același nivel. Riscul este să candidezi pentru o funcție extrem de importantă pentru județul Gorj și să pierzi, iar toată lumea să își dea seama cam câți bani faci din punct de vedere politic, dar și avantajul că dacă ai în spatele tău susținere celor trei formațiuni și ajungi președintele Consiliului Județean, devii una dintre cele mai importante personalități politice și administrative ale județului Gorj. Ca să aruncăm responsabilitatea pe umerii unui tânăr valoros, pentru că am referințe extrem de bune despre acest domn Iulian Popescu, e un risc pe care eu nu mi l-aș asuma”.

Nominalizări

Pe lista nominalizărilor făcute de Romanescu se numără directorul de la Artego, Viorel David. “Cred că cea mai bună variantă pentru o candidatură este un om cu notorietate. Nu spun că trebuie să vină neapărat din viața politică. Vă dau un exemplu, ar fi extraordinar să îl poată convinge pe domnul David să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean sau domnul Pau. Sunt atâtea exemple pe care am putea să le avem în vedere. Cred că alegerile vor avea loc în luna septembrie sau octombrie și gândiți-vă că vine o perioadă de vară, iar fiecare se gândește la un eventual concediu. Cea mai grea perioadă pentru campania electorală este iulie-august. Cele două luni sunt aproape moarte. Cu tot respectul pe care îl am pentru acest tânăr extrem de performant, dar politica presupune mult mai multe lucruri decât activitatea pe care o desfășori într-o societate comercială. În societatea ta comercială trebuie să fi manager, să conduci cu mână forte, dar în politică trebuie să fi lider și să transmiți echipelor din campania electorală anumite mesaje. Oamenii aceia trebuie să creadă în tine, dar în condițiile în care nu îl cunoști?! “, susține liberalul

Implicare zero

Dacă PNL, PMP și USR vor merge pe mâna lui Iulian Popescu, Romanescu este convins că actualul președinte, Cosmin Popescu, nu va avea contracadidat. “Eu sunt sigur că în PNL, 95% dintre membri implicați în activitatea politică nu știu cine este Iulian Popescu. Dacă eu, ca primar al municipiului Târgu Jiu, nu am foarte multe referințe legate de activitatea politică a domnului Iulian Popescu, ce să înțeleagă colegul meu de la Jupânești, Bumbești Jiu sau Polovragi? Nu e vorba doar de a da cu biciul și a spune – trebuie să îl susții pe Iulian Popescu. Dacă eu nu cred în mesajul lui, implicarea va fi foarte redusă”, a mai declarat liderul PNL Târgu Jiu.

Pe de altă parte, liderul USR Gorj Radu Miruță a declarat că nu va susține un candidat comun, preferând să aibă candidat propriu în această luptă pentru Consiliul Județean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here