33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăPoliticRujan: "Se modifică OUG privind decarbonificarea sistemului energetic din România"

Rujan: „Se modifică OUG privind decarbonificarea sistemului energetic din România”

Senatorul Cristinel Rujan afirmă că nicio unitate de producție de energie nu va fi închisă, până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente. În urma insistențelor parlamentarilor și a experților PSD din domeniul energiei, Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România.

„Nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc! Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă, până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.
Ceea ce se închide nu se desființează, ci intră în conservare. Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise, vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.
Consider că, în contextul crizei energetice, România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale, la fel cum se întâmplă în toate statele europene. Rămâne ca politicile de tranziție către o economie verde să fie realizate într-un ritm care să țină cont atât de noul context energetic mondial, cât și de provocările și amenințările apărute datorită războiului din Ucraina”, a transmis senatorul PSD de Gorj.

Valuri mari în Coaliția PSD-PNL, după declarația PNL-istului Muraru. Oprea reacționează dur

0
Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a reacţionat dur la declaraţiile făcute de Alexandru...

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la cumpărături în Piața Centrală din Târgu Jiu

0
Aflat într-o vizită de lucru în județul Gorj, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat sâmbătă,...

Dorin Tașcău despre posibilul candidat la Primăria Tg. Jiu: „S-ar putea să găsim oameni care nu trebuie să fie neapărat membri ai PSD“

0
Prim vicepreședintele organizației municipale Târgu Jiu a PSD, Dorin Tașcău, a spus că nu este...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!