Acasa / Politic / Ruperea coaliţiei de guvernare. Reacţiile liderilor locali: Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna şi fără ei

Ruperea coaliţiei de guvernare. Reacţiile liderilor locali: Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna şi fără ei

Deputatul PSD, Mihai Weber, preşedinte al PSD Gorj, a avut o replică tăioasă, luni, despre ieşiriea ALDE de la guvernare, fiind de părere că trebuie pus punct „jocului dublu”: „Ei au considerat că e foarte bine să stea cu un picior la guvernare şi cu unul în opoziţie”, spune Weber. Vicepreşedintele PSD Teleorman, Dănuţ Cristescu, vine cu variante noi în ceea ce priveşte ieşirea ALDE de la guvernare, spunând că „90 de zile guvernul va rămâne”, dar şi că e posibil ca PSD să decidă că nu mai vrea să conducă Guvernul.

Vicepreşedintele PSD Teleorman, Dănuţ Cristescu, vine cu variante noi în ceea ce priveşte ieşirea ALDE de la guvernare, spunând că „90 de zile guvernul va rămâne”, dar şi că e posibil ca PSD să decidă că nu mai vrea să conducă Guvernul.

Dănuţ Cristescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi vicepreşedinte PSD în judeţ, spune că după şedinţa CEX e posibil ca PSD să decidă ieşirea de la guvernare.

„Am aflat şi eu despre intenţia ALDE de a ieşi de la guvernare. Presupun că se va lua şi o decizie în Comitetul Executiv al PSD. Bineînţeles că vom găsi soluţii să rămânem la guvernare. Cred că se vor căuta, cel puţin, soluţii de a rămâne la guvernare. Sigur că trebuie să luăm în calcul şi faptul că 90 de zile guvernul va rămâne. Dar se poate depune şi moţiune de cenzură şi atunci funcţionezi cu un guvern care nu mai poate să emită ordonanţe. Deci se vor lua deciziile cele mai bune. Există posibilitatea în CEX să decidă PSD să se iasă de la guvernare, dar cred că se vor găsi soluţii să rămână. Eu asta mi-aş dori. Avem foarte multe proiecte în judeţul Teleorman şi vreau să le continuăm”, a spus Cristescu.

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că e vremea că se pună punct „jocului dublu” făcut de ALDE.

„Cred că trebuie să punem punct odată jocului dublu făcut de partenerii noştri de alianţă, pentru că noi tot timpul am fost un partid serios şi i-am tratat cu onestitate pe cei care au fost, dar ei au considerat că e foarte bine să stea cu un picior la guvernare şi cu unul în opoziţie, ceea ce nu e corect”, a spus Weber.

„Se poate guverna şi în condiţiile acestea, făra niciun fel de probleme, există şi precedent. Chiar pe vremea lui Tariceanu, am guvernat. Sunt convins că vor exista şi câteva mişcări şi plecări masive de la ALDE, pentru că îi căutau de fapt un pretext, cred că asta a fost şi strategia lor, de la bun început. Acest lucru da dovadă de multă neseriozitate, drept pentru care sunt convins că se poate guverna şi vom guverna, vom arăta că, şi în condiţiile de o majoritate destul de mică se poate guverna, pentru că ţara asta trebuie guvernată, iar ceilalţi din opoziţie, sunt convins că nu îşi asumă nimeni guvernarea acum”, a mai spus Weber.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*