Ruşeţ îi dă „verde” lui Manţog

0
15

Ion Ruşeţ, preşedintele organizaţiei PD-L Gorj, dă ca sigură plecarea lui Ionel Manţog, fostul lider al partidului, la UNPR. Preşedintele PD-L susţine, însă, că organizaţia de la Gorj nu va avea de suferit de pe urma plecării lui Manţog la uniunea condusă, în prezent, de Gheorghe Cocină. Senatorul dă de înţeles că filiala judeţeană a partidului se poate lipsi oricând de „eminenţa cenuşie- Manţog”. Ieri, Ionel Manţog le-a recunoscut jurnaliştilor de la „Impact în Gorj” că a fost, la Bucureşti, dar a ezitat să răspundă şi dacă a participat alături de Cocină şi Marius Vlaicu la şedinţa UNPR, aşa cum avea informaţii Ion Ruşeţ.

Senatorul Ion Ruşeţ, preşedintele organizaţiei PD-L Gorj, se dezice de Ionel Manţog şi spune că, mai mult ca sigur, partidul nu se va putea baza pe acesta în campania electorală. Mai mult, Ruşeţ a declarat într-o conferinţă de presă că Ionel Manţog va candida, posibil, la alegerile locale pe listele UNPR. „Manţog este liber să plece la UNPR”, mai declară Ion Ruşeţ, preşedintele PD-L Gorj, recunoscând pentru prima oară înscrierea fostului lider al PD-L Gorj, Ionel Manţog, la UNPR. Deşi afirmă că ştia de mult despre plecarea lui Manţog, Ion Ruşeţ s-a eschivat până acum, declarând fie că nu cunoaşte amănunte despre acest lucru, fie a infirmat zvonurile potrivit cărora Manţog ar pleca la altă formaţiune politică. Convingerile senatorului vin după ce ieri, Ionel Manţog ar fi participat la o şedinţă a UNPR la Bucureşti, alături de Gheorghe Cocină, liderul UNPR Gorj, şi de Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele uniunii gorjene. Nu se ştie, însă, dacă Ionel Manţog a demisionat din PD-L, Ion Ruşeţ evitând să dea un răspuns în acest sens. Preşedintele PD-L Gorj a lăsat, însă, să se înţeleagă că Manţog este liber să plece din partid, organizaţia de la Gorj neavând de suferit din această cauză.

Ruşeţ se lipseşte de „eminenţa cenuşie- Manţog”

„Am înţeles şi eu că a fost şi domnul Manţog la şedinţa UNPR, şi din câte ştiu eu, domnul Manţog îşi doreşte de mult să facă pasul spre UNPR. Nu pot să comentez eu pentru că dânsul trebuie să dea aceste informaţii. Orice cetăţean este liber să-şi aleagă calea inclusiv în politică. Nimeni nu este de neînlocuit, clar! Avem rezerve destule. Am considerat întotdeauna că trebuie să existe o colaborare, însă, ierarhiile şi barierele sunt altele. Într-o democraţie nu trebuie să existe o eminenţă cenuşie în spatele uşilor, într-o democraţie în partid, regulile trebuie să se desfăşoare în cadru intern transparent”, a mai spus senatorul Ion Ruşeţ. Liderii PD-L de la Gorj susţin că nu îi aşteaptă demisia lui Manţog din partid, dar sunt proceduri pe care le vor respecta, potrivit Statutului PD-L. „Nu vom abuza cu nimic de procedurile Statutului”, a mai afirmat Ion Ruşeţ.

Manţog recunoaşte

Contactat telefonic de jurnaliştii de la cotidianul „Impact în Gorj”, Ionel Manţog a recunoscut că, ieri, a fost prezent în Capitală, dar a ezitat să răspundă dacă a şi participat la şedinţa UNPR, alături de Gheorghe Cocină şi Marius Vlaicu. Amintim că zvonurile potrivit cărora Ionel Manţog doreşte „transferul” la UNPR au apărut chiar înainte ca Dan Ilie Morega să preia şefia uniunii gorjene, iar pedelistul chiar a participat la câteva întâlniri secrete, la Craiova, cu Gheorghe Bică, coordonatorul UNPR pe Oltenia. De fiecare dată, Ionel Manţog recunoştea zvonurile pe jumătate, afirmând că „discuţii” poartă cu toţi oamenii politici care au proiecte pentru dezvoltarea judeţului Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here