14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăHeadlinesRuşeţ şi Morega acuză PSD Gorj de manipulare şi minciună

Ruşeţ şi Morega acuză PSD Gorj de manipulare şi minciună

Dacă mâine ar avea loc alegeri, USL ar obţine la Gorj 70% din voturile alegătorilor, iar PD-L doar 14%. Florin Cârciumaru va fi ales în continuare primar al municipiului Târgu-Jiu, fiind votat de 96% dintre târgujieni. De asemenea, colegul său de partid, Ion Călinoiu ar primi votul de încredere a 75% dintre alegătorii gorjeni. Acestea sunt rezultatele ultimului sondaj de opinie, comandat de liderii Uniunii Social Liberale de la Gorj, rezultate mult comentate de liderul democrat-liberal, Ion Ruşeţ, dar şi de deputatul independent Dan Ilie Morega.

După ce în urmă cu două săptămâni, parlamentarii Dan Ilie Morega şi Ion Ruşeţ declarau că liderii USL de la Gorj ţin ascunse rezultatele unui sondaj de opinie, pentru că acestea nu ar fi satisfăcătoare, liderul social-democrat Florin Cârciumaru a comandat un nou sondaj de opinie, privind funcţiile de primar al Târgu-Jiului şi preşedinte al Consiliului Judeţean. Astfel, dacă mâine s-ar organiza alegeri pentru şefia primăriei Târgu-Jiu, 96% dintre târgujieni l-ar vota în continuare pe Cârciumaru.

Potrivit aceluiaşi sondaj, Ion Călinoiu are 75% şanse să rămână încă un mandat la conducerea Consiliului Judeţean Gorj. De asemenea, USL este cotată la Gorj cu 70%, iar separat, PSD 54%, PNL 16%, în timp ce PD-L ar obţine doar 14% din sufragii. „Noi nu am vrut să comandăm la Gorj, aşa repede acest sondaj. În condiţiile în care are loc regionalizarea, sondajul nu îşi mai are rostul. Pe baza declaraţiilor celorlalţi lideri politici, că USL la Gorj nu vrea să îşi publice rezultatele sondajului, că nu stă bine şi că îi este ruşine, vreau să spun că după acele declaraţii, ne-am hotărât şi am comandat sondajul la nivel de judeţ. În urma sondajului, pot spune că pentru primăria municipiului Târgu-Jiu, actualul primar ar obţine 96%, după câte am înţeles este cel mai mare procent din ţară, în ceea ce priveşte un oraş reşedinţă de judeţ, nu comentez cine este pe locul doi sau trei”, a declarat liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Pentru a înlătura zvonurile potrivit cărora Florin Cârciumaru nu va mai candida pentru un nou mandat la primăria Târgu-Jiu, liderul PSD Gorj şi-a anunţat candidatura pentru 2012, precizând, totodată, că nu este interesat de o funcţie de senator sau deputat.

Ruşeţ: „Sondajele USL, o tehnică de manipulare”

Liderul PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, a comentat rezultatele sondajului de opinie anunţate de Cârciumaru, acuzându-i pe pesedişti că manipulează electoratul cu astfel de sondaje. În opinia lui Ruşeţ, sondajele USL sunt ireale. „E o tehnică de manipulare a electoratului. Acest sondaj nu reflectă realitatea. E o greşeală a PSD că procedează aşa. De multe ori minciuna are logica ei, dar această manipulare nu are logică ”, a comentat senatorul Ion Ruşeţ. Pedelistul şef recunoaşte că USL la Gorj este în faţa PD-L, dar procentele PSD şi PNL nu însumează nici măcar 45%. „Prin acest sondaj, PSD dă două lovituri: una Partidului Democrat-Liberal, iar a doua este aceea că PSD intră în competiţie cu partenerii PNL şi PC. De fapt PSD nu scoate deloc în evidenţă PC. Scoate în evidenţă doar PNL cu 16% pentru a le arăta liberalilor că au nevoie mare de PSD”, mai spune Ion Ruşeţ. Cât priveşte rezultatele sondajului de 96% pentru Florin Cârciumaru la Primăria Târgu-Jiu şi 75% pentru Ion Călinoiu la Consiliului Judeţean Gorj, democrat-liberalul consideră că acestea sunt „minciuni ilogice”. Mai mult, Ruşeţ spune că sondajele de opinie ale PSD nu sunt reale şi că, probabil, au fost făcute în rândul membrilor social-democraţi.

Morega, posibil contracandidatul lui Călinoiu

Nici deputatul independent Dan Ilie Morega nu crede în rezultatul sondajului de opinie, anunţat de liderul PSD Gorj. Morega crede că poziţionarea lui Ion Călinoiu cu 75% la Consiliul Judeţean şi a lui Cârciumaru cu 96% la Primăria Târgu-Jiu sunt praf în ochii electoratului. „Este praf aruncat în ochii electoratului. Cred că electoratul nu se mai păcăleşte, ajungându-i 21 de ani de păcăleală PSD, respectiv de Ion Călinoiu. Este inadmisibilă această minciună de 75%. Călinoiu nu are mai mult de 50-55% în sondaje, însă este vulnerabil rezultatul, pentru că s-ar putea să mă aibă ca şi contracandidat la Consiliul Judeţean. Eu încă mai am un cuvânt de spus în politica gorjeană, atât timp cât politica mea este pentru oameni”, a precizat Dan Ilie Morega.

PNL Gorj a comandat separat sondaje

Vicepreşedinte liberalilor gorjeni, Claudiu Săftoiu, a comentat şi el rezultatul sondajului scos pe piaţă de PSD şi recunoaşte că scorul de 16% obţinut de PNL se apropie de rezultatul din sondajul propriului partid realizat recent, undeva la 19%. Totodată, este confirmat prin acest sondaj trendul ascendent pe care-l înregistrează USL faţă de PD-L, mai spune Claudiu Săftoiu.

Patru dintr-o lovitură

Doi gorjeni au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor

0
Doi gorjeni au fost trimiși în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj...

Ex-deputat: Dacă Ion Iordache va câștiga alegerile în PNL 6 primari vor pleca la PSD

0
Un fost parlamentar de Gorj spune că un efect al alegerii senatorului în fruntea organizației...

Încă se fac angajări la CEO

0
  Complexul Energetic Oltenia (CEO) face în continuare angajări. „În momentul de față angajăm pe perioadă determinată....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!