spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesS-a dat startul campaniei electorale

    S-a dat startul campaniei electorale

    Campania electorală a luat startul noaptea trecută şi se anunţă a fi una mai liniştită ca niciodată, şi asta ca urmare a schimbărilor legislative. Miza este una la fel de mare însă posibilităţile partidelor şi candidaţilor de a „cumpăra” favoruri electorale au fost limitate. Principala modificare legislativă privind desfăşurarea campaniei electorale o reprezintă posibilitatea finanţării acesteia de la bugetul de stat.

    Șeful Poliției Române: În prima zi a campaniei electorale au fost înregistrate nouă sesizări

    După depunerea listelor de candidați, zece partide au rămas în competiția electorală pentru Consiliul Județean Gorj. Singura contestație a fost depusă de PNȚCD Gorj care a adus candidaturile târziu după miezul nopții, în ultima zi de depunere a candidaturilor, acestea nefiind înregistrate. „După orele 24 s-au prezentat două formaţiuni politice, Partidul Verde şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. Partidul a venit la 00.06, iar PNŢCD la 00.23. PNŢCD a contestat, nu i-am mai înregistrat candidatura, a contestat la Tribunal, i s-a respins contestaţia şi a rămas definitivă la Curtea de Apel”, a declarat Ion Stănulescu, preşedintele BEJ Gorj. Deși campania a început abia de astăzi, au fost depuse deja primele sesizări la Biroul Electoral Județean. „Au fost sesizări, dar nu e de atribuţia Biroului Electoral de Circumscripţie să le soluţioneze pentru că legea nu permite acest lucru. A fost un fel de precampanie, reprezentanţii unor partide au trimis sesizările, noi le-am comunicat că autorităţile locale se ocupă de acest lucru până la începerea campaniei. De mâine (n.r. astăzi) ne intrăm şi noi în atribuţiuni cu privirile la sesizările care se fac”, a mai precizat Ion Stănulescu.

    Fără bannere şi pixuri

    În acest an, este interzisă afişarea de bannere, mesh-uri sau publicitate pe vehicule şi vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie dar şi cele care difuzează materiale audio, precum şi spectacolele. Totodată, sunt interzise şi „micile atenţii” cum ar fi pixurile, gălețile sau produsele alimentare, adică toate acele acţiuni şi materiale de propagandă electorală care au fost folosite din belşug la toate alegerile din 1990 încoace. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: