Acasa / Politic / Scandal la Rovinari. Acuzație: „Chivu și-a luat mașină din banii candidaților”
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Scandal la Rovinari. Acuzație: „Chivu și-a luat mașină din banii candidaților”

Un nou scandal a izbucnit în tabără PNL de la Rovinari. Un fost consilier aruncă în spațiul public o înregistrare prin care scoate la iveală faptul că listele pentru alegerile locale trecute s-au făcut pe bani grei. Fostul liberal Andrei Bărbulescu este cel care a făcut dezvăluirile. Acesta susține că a fost fraierit de colegii de partid după ce a fost bun de plată în campania trecută.

Dat afară din PNL, bărbatul acuză faptul că nu i-au fost înapoiați banii.Totul a fost făcut public prin intermediul unei convorbiri telefonice. „Goanță a pus vreun ban, eu fac pariu că nu! Chivu, nu! Decât Bărbulescu a pus 50 de milione ( lei vechi) și Barban a pus 100 milioane ( lei vechi). Știi cine a mai dat 100 ala cu părul lung de trebuia să fie jurist la primărie. Dacă îți aduci bine aminte eu am dat 50 de milioane! Și acum îți mai cer încă 50? Băă….sunteți singurii consilieri care nu au primit banii înapoi!”, este convorbirea purtată între cei doi păgubiți.

Și-a luat mașină de banii consilierilor

Fostul consilier este convins că banii din campanie se regăsesc în mare măsură în ultima achiziție a consilierului local Laurențiu Chivu, mașina. Bărbulescu îl acuză pe liberalul șef de la Rovinari că a înapoiat preferențial sumele plătite de candidați în campania din 2016. „Dă cu virgulă pentru că s-au strâns undeva la 11 mii 600 lei însă acum nu stiu dacă s-a depus atâta. Majoritatea consilierilor locali din Gorj au primit banii înapoi eu nu am primit niciun ban. Nu e vorba de bani, e vorba că au mințit de atâtea ori. Au spus ca dacă eu îmi voi da demisia voi primi banii înapoi. Eu am dat 5000 de lei în două tranșe. Atât mi-a cerut domnul Chivu în prezența a 100 de persoane, există martori. Asta a fost discuția: cine dorește să fie pe lista de consilieri trebuie să dea această sumă. Părerea mea, cred că o parte din banii respectivi s-au dus pe mașina domnului Chivu. Eu i-am transmis domnului Chivu că nu mi-am primit banii, să-mi dea roțile de la mașină. A râs ironic și a zis că nu banii sunt totul în viață”, a declarat fostul consilier PNL Andrei Bărbulescu.

Să sesizeze organele de cercetare!

În replică, cel acuzat refuză să comenteze acuzele aduse. Chivu face apel la nemulțumiți să sesizeze organele competente. „Legea electorală spune clar că fiecare candidat trebuie să depună o garanție electorală. Toată lumea care a contribuit conform legii și-a primit sumele depuse. Îl rog pe domnul care este nemulțumit să meargă la organele de cercetare penală”, a declarat președintele PNL Rovinari.

Un comentariu

  1. Nu-i bai…!.. Filip și-a luat oraș… Și e bine mersi… Cu acordul societății bineînțeles… He he he

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*