4.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesScarlat Iriza: „Dian Popescu a băgat ALDE Gorj în moarte clinică”

Scarlat Iriza: „Dian Popescu a băgat ALDE Gorj în moarte clinică”

Se dau lupte grele pentru putere în interiorul organizației județene ALDE Gorj. Potrivit senatorului Scarlat Iriza, veșnicul contestatar al președintelui Dian Popescu, ALDE a ajuns „în moarte clinică”, iar mai mulți membri se pregătesc deja să părăsească partidul. Iriza cere în continuare la București ca organizația să aibă parte de alegeri la început de 2018.

Interesele liderilor ALDE Gorj țin organizația într-o continuă amorțeală, iar șefia este asigurată în interimat. Demersurile lui Robert Filip și Scarlat Iriza de a organiza alegeri au rămas fără ecou la București, iar senatorul atrage atenția că organizația de partid este pe marginea prăpastiei. „ALDE, la Gorj, este în moarte clinică din cauza lui Dian Popescu. Ceilalți membri se gândesc fiecare să își facă alt traseu politic în viață. Sunt foarte mulți membri de partid care se gândesc să părăsească organizația. Eu, deocamdată, nu sunt printre ei, pentru că m-am atașat de grupul ALDE de la București. Pentru ca partidul să reînvie, foarte, foarte repede trebuie să se facă alegeri democratice. Eu am tras deja semnale în acest sens la București. După părerea mea, alegerile se pot desfășura foarte bine în luna martie sau aprilie”, spune Iriza.

„Vor pleca ambii primari”

Senatorul recunoaște că în ALDE sunt cel puțin două tabere, dar nu se consideră liderul celei anti-Dian Popescu, pe motiv că președintele interimar nu i-a oferit nici măcar o funcție simbolică. Iriza este în continuare simplu membru de partid. „Sigur că sunt două tabere în ALDE, tabăra Dian Popescu și tabăra Filip, să zicem, pentru că eu nu sunt decât membru de partid. Nu sunt nici măcar în Biroul Politic Județean sau vicepreședinte, cum era normal să fiu. Dacă Dian Popescu rămâne președintele partidului la Gorj, mie în sută acești oameni vor pleca. După părerea mea, vor pleca ambii primari, și cel de la Drăguțești, și cel de la Rovinari. Eu am mai spus că nu îmi doresc să conduc organizația. Vom vedea cine va candida. Fiind un partid tânăr, poate candida orice om cu putere politică din acest județ și care este membru ALDE Gorj”, a adăugat Scarlat Iriza.

„Cinci nume de candidat la Primăria Târgu Jiu”

Deși activează într-un partid aflat „în moarte clinică”, după cum singur recunoaște, Iriza spune că organizația nu duce lipsă de oameni care ar putea candida la Primăria Târgu Jiu, una dintre variante fiind chiar el. „Să facem întâi alegerile, să vedem ce se întâmplă cu organizația ALDE de la Gorj și după aceea vă și spun candidatul la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Dacă mă întrebați pe mine, eu am cinci nume de candidat. Unul este Eduard Lădaru, poate și Iriza. Și eu mă gândesc la o astfel de variantă, de ce nu, de ce să nu renunț la Parlament?”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -