Scuzele primarilor PSD care i-au făcut campanie liberalului Iordache

0
1188

Primarii PSD care au pus umărul ca Ion Iordache să ajungă în Parlament recunosc fapta și nu o regretă. Ba dimpotrivă, unii au chiar regrete pentru că nu au putut să-l ajute mai mult pe omul de afaceri care nu știe încă dacă va ajunge sau nu senator.

La Cătunele primarul PSD a reușit, prin implicarea direct, să ridice PNL-ul de la 6% la 20%, totul pentru ca prietenul lui Țuilă, liberalul Ion Iordache, să ajungă în Parlamentul României. Acum, când e rost de sancțiuni primarul “cere” să fie judecat. “S-a stat de vorbă cu fiecare cetățean în parte. Să vă spun sincer, eu am crezut că fac mai ușor treaba prin acel videoclip. Am crezut că acel videoclip mă ajută și nu am mai vorbit cu fiecare om, am vorbit doar cu cei cu care am crezut eu. 70-80 de oameni au votat în plus la Senat, au înțeles treaba asta, dar cred că putem și eu să fac mai mult. La mine a fost greu, pentru că PNL a fost foarte slab în alegerile locale. Eu aici sunt într-o zonă în care am cel mai slab rezultat la Senat de la PSD, undeva la 30 și ceva la sută. În Motru, Văgiulești, Glogova au undeva peste 40%-50% pentru PSD. Pe mine nu știu dacă mă vor sancționa cei din conducerea partidului, dar voi fi alături de cei care vor fi sancționați și voi cere să fiu și eu sancționat. Nu cred că trebuie să fim sancționați, pentru că am susținut oameni, nu partide”, a declarat primarul Florinel Țuilă.

Salt uriaș pentru PNL

Ba mai mult, primarul social-democrat regretă că nu a putut să-l ajute mai mult pe prietenul său, Ion Iordache. “La Senat a luat cu câteva voturi mai mult PNL, 70-80 de voturi mai mult pentru domnul Iordache. Sincer să vă spun, și eu am fost cu domnul Iordache, dar nu am putut face mai mult. În vară, PNL a avut la Cătunele 6%, abia a scos un consilier. Acum a ajuns undeva la 20% domnul Iordache. Și eu l-am susținut pe domnul Iordache și mă alătur primarilor care vor fi sancționați, dacă vor fi sancționați, deși eu nu cred acest lucru. Au susținut un om pe care îl consideră de valoare. Dacă vor fi sancționați primarii, și eu voi cere să fiu sancționat la una cu ei, chiar dacă la mine a câștigat PSD. Și eu am crezut în domnul Iordache, și eu am sperat să aibă un procent mai mare, dar nu a reușit mai mult de 26%, peste scorul partidului la Senat. La deputați am undeva la 18% pentru PNL. Eu îl cunosc pe Iordache și se vor convinge în viitor oamenii de valoarea lui Iordache ca om”, a declarat primarul din Cătunele, Florinel Țuilă

“Își merită soarta”

Cu o atitudine la fel de sfidătoare, primarul din Slivilești susține că nu regret nimic și că nu se așteaptă la nicio sancțiune. Sorin Bucurescu afirmă că în localitatea pe care o conduce Iordache e pe cai mari deoarece localnicii lucrează la firmele deținute de omul de afaceri. PSD a obținut la Slivilești, pentru Senat, 289 de voturi, în timp ce PNL a băgat în sac 443 de voturi. “Nu mă aștept la nicio sancțiune din partea PSD. Mi-am făcut treaba în localitate de fiecare dată. Chiar mi-aș dori să se facă o analiză la sânge în partidul nostru, pentru toate alegerile. Eu sunt unul dintre primarii care a alergat permanent, indiferent de alegerile care au fost. Mi-am făcut treaba ca la carte, nu am fost un primar care să se implice doar la alegerile locale, să mă intereseze doar de mine. Am dus voturi la PSD, așa cum era normal și firesc, cu sacii, de fiecare dată, la toate alegerile. Doamne, Dumnezeule, cum să mă apostrofeze cineva de la PSD, că eu am muncit duminică de m-au găsit dracii, de dimineața până seara, în toată comuna. Nu cred că ar exista cineva care să mă certe în momentul ăsta. La Slivilești nu a pierdut PSD alegerile, a pierdut doar la Senat. La Camera Deputaților a câștigat. Să nu uităm că Iordache este din această zonă, are foarte mulți oameni angajați din Slivilești, are un prieten în localitate cu care face afaceri, Silviu Carlaonț și a fost ajutat și de către dumnealui. Dacă cineva a vrut să muncească pentru Iordache, nu puteam să îl opresc. PSD și PNL își merită soarta. Nu știu de ce nu au lăsat Colegiile, că așa era cel mai bine și cel mai frumos. Toți cetățenii să își voteze omul din zona lor. Gândiți-vă ce ar fi însemnat să nu iasă Iordache senator cu 28.000 de voturi și să iasă altcineva cu 5.000 de voturi”, a declarat primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here