3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăPoliticSecretar de stat în Energie: "Dacă acum la conducerea Ministerului Energiei...

Secretar de stat în Energie: “Dacă acum la conducerea Ministerului Energiei era un reprezentant PSD, i se cerea cumva DEMISIA…???”

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, este indignat de modul cum este înțeleasă tragedia de la Jilț Sud. Social-democratul susține că, dincolo de căutarea unui vinovat, este nevoie ca să se întelegă, măcar în al 12-lea ceas, că la CE Oltenia trebuie făcute investițiile promise.

“Dacă acum la conducerea Ministerului Energiei era un reprezentant PSD, i se cerea cumva DEMISIA…???

La ‘Aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Termocentralei Rovinari’ de anul trecut s-au promis în continuare modernizări și investiții în activitatea CE Oltenia.
În ultimii trei ani, la Complexul Energetic Oltenia au fost înregistrate zeci de accidente soldate cu decese/invalidități. Toate acestea având la bază lipsa echipamentelor și a condițiilor optime de muncă, mijloace tehnice neadecvate, improvizații…, fiind cunoscute prin nenumărate sesizări.
De lipsa investițiilor în carierele CE Oltenia se fac vinovați mult mai mulți și au legătură directă cu politica energetică a țării din ultimii ani.
După această tragedie se cer demisii și se anunță demiteri, dar, din păcate, gravitatea situației nu a fost înțeleasă, ba mai mult se găsesc țapi ispășitori.
Încă de la venirea mea în calitate de Secretar de Stat în Ministerul Energiei am subliniat și susținut cât de importantă este activitatea CE Oltenia pentru Sistemul Energetic Național și totodată necesitatea investițiilor în retehnologizarea utilajelor miniere/energetice pe cărbune cât și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale oamenilor. Această susținere a mea nu a făcut decât să DERANJEZE. Condoleanțe familiilor îndoliate!!!!”, este mesajul transmis de secretarul de stat Constantin Ștefan.

Carieră minieră din CEO, amendată de ITM cu 18.000 de lei

0
O carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia a fost amendată de către inspectorii de muncă....

Export record de energie electrică! CEO, codaș

0
România a înregistrat un export record de energie electrică, însă Complexul Energetic Oltenia este codaș...

De unde vin banii pentru Planul de investiții al CEO

0
Banii pentru realizarea Planului de investiții al Complexului Energetic Oltenia în carierele miniere vor proveni...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!