Ședință la PSD pe tema CEO. Vin la Motru secretarii de stat Doru Vișan și Andrei Maioreanu

0
15

Secretarii de stat Doru Vișan și Andrei Maioreanu sunt așteptați la Gorj. La finele acestei săptămâni va avea loc la Motru o întâlnire pusă la cale de parlamentraii PSD, care, în felul acesta își vor relua vizitele în județ. Discuțiile vizează buna funcționare a Complexului Energetic Oltenia, la întâlnire urmând să fie prezentă și conducerea CEO.

Ca și anul trecut, prima întâlnire zonală a social-democraților va avea loc în municipiul Motru. Conducerea PSD Gorj, în frunte cu șeful județului, doresc să afle problemele arzătoare ale comunităților locale din Valea Motrului. La întâlnire vor participa și secretarii de stat din Ministerul Energiei. „Inițiativa acestor întâlniri este a parlamentarilor PSD Florin Cârciumaru, Mihai Weber și Elvira Șarpatin. Au primit invitație pentru a participa și primarii din Motru, Cătunele, Glovoga, Samarinesti și Văgiulești. Vor mai fi prezenți secretarii de stat Doru Vișan și Andrei Maioreanu dar și conducerea CEO cu tot cu liderii de sindicat. Sunt mai multe probleme pe care le vom dezbate. Vom vorbi despre problemele autorităților locale pe probleme de minerit, soluții pentru deblocarea activității CEO și vom prelua și problemele ridicate de primari pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Sunt întâlniri de lucru care nu vor rămâne la stadiul de întâlniri pentru că parlamentarii nostri vor încerca să le rezolve”, a declarat purtătorul de cuvântul al PSD Gorj Anca Bordușanu.

Modificări la Codul Silvic

Deși criticați de liberalul șef de la Gorj, Dan Vâlceanu, pentru faptul că aceste întâlniri nu ar avea niciun rost, social-democrații gorjeni au reușit în felul acesta să atragă simpatia primarilor din județ. Modificarea Codului Silvic este o primă problemă, aproape rezolvată, cu care organizația județeană se laudă. „Una dintre probleme ridicate anul trecut au fost cea legată de Codul Silvic. Această problemă a fost preluată de colegii parlamentari și pusă pe tapet. Așteptăm după un vot final în ceea ce privește scoaterea unor suprafețe de teren din regimul forestier, lucru care duce la deblocarea frontului de lucru pentru CEO. Deci aceste întâlniri nu sunt unele sterile ci au efecte asupre comunităților din județul Gorj. După Motru vrem o întalnire în zona Mătăsari- Dragotești”, a mai declarat Anca Bordușanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here