0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPoliticȘi Romanescu îl vrea plecat pe Cîțu

Și Romanescu îl vrea plecat pe Cîțu

Discuțiile din PNL ce vizează înlocuirea președintelui Florin Cîțu confirmă, încă odată, existența a două tabere liberale la Gorj. Părerile în privința continuării mandatului actualului lider sunt împărțite. Președintele PNL Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu, îmbrățișează ideea înlocuirii lui Cîțu. În schimb, cei din organizația județeană preferă să se abțină de la a comenta puciul.

„Mă bucur că o parte dintre colegii mei au luat inițiativa unei astfel de hotărâri, de a discuta posibila demitere a domnului Cîțu. Nu poți avea un partid politic puternic dacă liderul nu beneficiază de suportul cetățenilor. Sper ca PNL să se rebranduiască pentru că mai e puțin până în 2024”,
Liderul PNL Târgu Jiu susține că situația actuală din Partidul Național Liberal se datorează și acelor membrii care l-au susținut pe Florin Cîțu. Fără să dea nume, Romanescu atacă deputații de Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, apropiați ai liderului de la centru. “Florin Cîțu nu are nicio treabă cu a fi lider politic. Cred că în PNL, oamenii cu state vechi nu își doresc să devină sinucigași politic. Sunt mai multe persoane care au dus PNL-ul în această situație. Eu îi consider vinovați și pe cei care l-au încurajat pe Florin Cîțu în a deveni lider politic. Omul poate fi un tehnocrat, un bun profesionist dar liderul trebuie să fie altceva. Oamenii trebuie să te urmeze, așa cum echipa mea m-a urmat pe mine”, a mai transmis Marcel Romanescu pentru Radio Infinit.

Pe de altă parte, mult mai cumpătat în declarații politice, secretarul PNL Gorj, prefectul Marcel Iacobescu susține că demiterea lui Florin Cîțu ar fi o procedură de durată. „Ca să destitui un lider trebuie să faci un Congres. Acum se încearcă o forțare a demisiei. Totul este de durată pentru că trebuie organizate BPJ-uri în fiecare organizație județeană. S-a ajuns aici din cauza unor nemulțumiri ale unor lideri de filiale care își doresc mai mult. Vom vedea unde se va ajunge”.

De amintit este faptul că sub conducerea lui Florin Cîțu Gorjul a avut parte de cele mai multe promovări politice la centru. De la ministru, la secretari de stat, subsecretari de stat, consilieri cu rang înalt, peste 10 liberali de la Gorj s-au bucurat de posturi în funcții cheie ale actualului Guvern.

(VIDEO) Meciul Sepsi – FCU Craiova 1948, încheiat după 26 de minute

0
Partida dintre OSK Sepsi Sfântu Gheorghe și FCU Craiova 1948 a fost întreruptă inițial și...

Euro a scăzut de la începutul anului cu aproape 1,3%

0
Săptămâna trecută, leul a avut o evoluție apreciativă față de principalele valute, la care au...

Fermă de ovine la Dănești

0
Un investitor din domeniul zootehniei și-a propus să înființeze o fermă de ovine la Dănești....

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!