Soarta CEO, negociată în sediul PNL Gorj

0
2621

Liberalii le dau întâlnire sindicatelor din CE Oltenia, după ce, timp de șase luni, i-au ignorat complet. În goana după voturi pentru premierul Cîțu, parlamentarii gorjeni aflați la putere s-au trezit după eșecul aplicării legii 197/ 2021. Vestea că social- democrații pregătesc o nouă lege pentru ca minerii și energeticienii să se poată pensiona la 52 de ani i-a făcut să pe penaliști să-și îndrepte și ei atenția spre mineri și energeticieni. Sindicatele sunt așteptate la sediul PNL Gorj nu pentru a le fi transmise vești despre planul de reorganizare a CEO, ci pentru a discuta pe seama „oportunităților” pe care le are compania în contextul creșterii prețului la energie.

Șase luni de zile au așteptat minerii și energeticienii ca parlamentarii aflați la putere să vină în Piața Prefecturii și să vorbească cu ei. În cele șase luni premierul Florin Cîțu a ajuns de două ori la Gorj, însă doar pentru a bifa acțiuni electorale. În niciuna dintre vizite nu și-a făcut timp să stea de vorbă cu minerii și energeticienii care se aflau de câteva luni în Piața Prefecturii din Târgu Jiu la proteste. Ba mai mult, angajații CEO au mers la Bumbești Pițic, unde șeful Guvernului s-a deplasat pentru a-și susține candidatul la alegerile parțiale, însă coloana oficială nu a oprit la semnele disperate ale minerilor. Acum, când social-democrații au declarat că vor lupta în continuare pentru drepturile angajaților din CEO, liberalii mimează interes pentru aceiași oameni pe care i-au ocolit în timpul protestelor. Sindicatele sunt invitate la sediul PNL Gorj pentru o consultare, după cum este specificat chiar în adresa ajunsă la fiecare lider în parte. La discuții îi așteaptă ministrul Finanțelor și Transporturilor, deputatul de Gorj Dan Vîlceanu.

 Liberalii, joc de glezne

Adresa trimisa sindicatelor de cei aflați la putere vine fix după anunțul parlamentarilor social-democrați, care au transmis că pregătesc o nouă lege pentru ca minerii și energeticienii să se poată pensiona la 52 de ani, totul după ce Legea 197/2021 nu produce efecte. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a anunțat că a depus, alături de grupul de parlamentari ai partidului, o inițiativă legislativă pentru aplicarea legii ce vizează pensionarea anticipată a angajaților care și-au desfășurat activitatea în condiții grele de muncă. Demersul a fost făcut după ce Guvernul nu a dorit să emită un act normativ de urgență prin care să rezolve problema.

Conform unor surse, liberalii vor avea o mare surpriză, deorece mare parte dintre sindicaliști nu va participa la teatrul ieftin pe care liderii puterii îl joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here