ŞOC! Iordache despre şefii PSD: am discutat despre candidatura mea, eu zic că au fost de acord

1
27

Fostul primar de la Turceni, Ion Iordache nu renunţă la candidatura pe locul 2 pe lista de parlamentare a PSD. Cu câteva zile înainte de şedinţa în care se vor stabili listele spunea şi bomba: a vorbit cu Călinoiu şi Cârciumaru despre candidatura lui şi ar fi fost de acord. După cum declară, nu au renunţat nici primarii social democraţi care sunt de partea lui. Sorin Bucurescu spune că aşa cum Consiliul Executiv al partidului a stabilit regulile de depunere a candidaturilor, aşa poate să decidă să le şi schimbe, iar Iordache să poată să îşi depună candidatura. Acesta spune că primarii nu vor accepta oameni impuşi de conducerea PSD Gorj, cum s-a întâmplat până acum.

iordache-turceni

Sorin Bucurescu, liderul primarilor care îl susţin pe Ion Iordache pe locul doi pe lista de deputaţi, spune că astăzi va fi o şedinţă tensionată, deoarece nu vor accepta pe listă ca reprezentant al primarilor decât pe Iordache sau pe Ion Ciocea. „Vom merge şi îl vom susţine aşa cum am stabilit. Nu am renunţat. Dânsul are adeziune la Turceni, vom stabili toate aceste aspecte luni. Din discuţiile pe care le-am avut cu majoritatea primarilor, sunt de acord ca dânsul să îşi depună candidatura. Următorul după Iordache pe care îl vom susţine este domnul Ciocea, nicidecum altă persoană”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul de la Slivileşti.

„Va fi o altfel de şedinţă, faţă de cum sunt obişnuiţi şefii noştri”

Tot Bucurescu spune că de data aceasta nu va fi o şedinţă liniştită, aşa cum se întâmpla până acum, deoarece primarii nu vor accepta candidaţi impuşi. „Va fi o altfel de şedinţă faţă de cum au fost obişnuiţi şefii noştri, să vină să ne pună candidaturile pe masă. Nu vom accepta unii candidaţii sub nicio formă şi ei se ştiu bine”, a mai spus Bucurescu. În acest timp, Ion Iordache aşteaptă ca primarii să se impună în şedinţă şi să fie acceptat pe listă. Fostul primar spune şi că a discutat cu Călinoiu şi Cârciumaru despre candidatura sa. „Era propunerea acelui grup care vrea să fiu acolo. Eu ştiu că vor în continuare, să vedem ce fac. E treaba dumnealor dacă reuşesc să facă sau să nu facă ceva. Am discutat despre candidatura mea cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, dar prefer să vă dau mai multe detalii săptămâna viitoare. Eu zic că au fost de acord”, spune Ion Iordache.

Dacă pe listă nu va fi totuşi Ion Iordache, primarii îl vor susţine pe Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin. Acesta a şi făcut demersuri pentru a obţine votul colegilor. „I-am sunat pe fiecare membru din cei 106, i-am întrebat dacă consideră că aş putea să-i ajut, să-i sprijin prin a fi unul din deputaţii Gorjului. Cei pe care i-am sunat, mai puţin unul a zis «domne, să mai fie şi din rândul nostru»”, a declarat Ion Ciocea.

Lupta în şedinţa de astăzi va fi între dorinţa primarilor de a-şi impune omul de locul doi la deputaţi, dar şi între lista lui Ponta, Cârciumaru şi Călinoiu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here