6.8 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăHeadlinesStatutul PNL, lege pentru toți liberalii!

Statutul PNL, lege pentru toți liberalii!

Liberalii își strâng rândurile și se pregătesc de Consiliul Național de la București ce va avea loc pe 23 mai! Liderul de la Gorj, Dan Vâlceanu, spune că au fost primite de la centru documentele care vor fi discutate la Consiliu, dar și regulamentele interne. Schimbarea de statut cu toate lămuririle rămâne principalul subiect al discuțiilor de la Consiliul Național al PNL din 23 mai, dar nu va fi singurul de interes, problemele ardente sunt multe pentru vechii și noii liberali.

Pregătirile pentru Consiliul Național al PNL au intrat în linie dreaptă şi organizația de la Gorj este mobilizată, o spune chiar Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj. Cum deja sosiseră de la centru adrese cu documentele care vor fi dezbătute la Consiliu, aseară, în ședință, liberalii urmau să tranșeze dacă au nevoie ca și punctele lor de vedere să ajungă la București. Oricum, posibilitatea rămâne una bine conturată. „Am primit și documentele care se vor discuta la Consiliul Național, astfel încât să ne formăm un punct de vedere. În seara aceasta (ieri) mă voi întâlni cu colegii din fostul PDL pentru a discuta dacă există puncte de vedere pe care și noi ar trebui să le transmitem la București. Am primit codul etic, am primit regulamente de organizare și funcționare a organizațiilor locale și județene, am primit regulamentele pentru fiecare dintre organizațiile interne și dacă vor exista puncte de vedere pe care să le transmitem la centru, o vom face. La Consiliul Național din 23 mai se va lua în discuție schimbarea de statut pe care colegii de la București ne-au transmis-o în urmă cu câteva săptămâni”, a declarat Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.

Statutul, modificat și „bătut în cuie”, după 23 mai!

Una din problemele stringente pentru liberali și care trebuie lămurită fără echivoc ține de statutul partidului. Vâlceanu asigură că după Consiliul Național, acesta va avea o formulare mult mai clară. Aplicarea sancțiunilor care reies din statut legate de eventuale condamnări in instanță ale unora sau altora dintre membrii partidului va rămâne literă de lege pentru toți cei care vor încălca statutul.,, Vom vota toate documentele menționate, de la regulament la cod etic. Una din prevederile acestuia este că indiferent de condamnarea penală pe care ți-o dă o instanță nu poți candida pentru o funcție aleasă indiferent de nivel-nici deputat, nici senator sau primar, nici nimic și nu poți fi susținut de partid pe nicio funcție numită-secretar de stat, prefect sau alte asemenea funcții”, a declarat Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.

În momentul de față, nu se poate cunoaște în detaliu care ar fi primarii sau membrii de partid pasibili de sancționarea conform statutului care se va bate în cuie pe 23 mai, dar asigurarea liderului de la Gorj este clară, statutul va fi literă de lege pentru toți și mai presus de orice. „Dacă vreodată mi se va aduce la cunoștință că un membru de partid, nu pot ști despre toată lumea, dar dacă mi se aduce la cunoștință că un membru de partid trebuie sancționat statutar pentru diverse chestiuni de felul acesta, nicio problemă, aplicăm statutul indiferent de prietenii sau simpatii”, a declarat Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.

Din Gorj, merg la București 20 de liberali

La Consiliul Național al PNL, din Gorj vor merge din partea fostului PDL 12 membri, iar din partea fostului PNL, din ceea ce s-a transmis în teritoriu de către colegii de la București, Dan Vâlceanu spune că vor fi prezenți la Consiliu 6 membri, aleși de către Biroul Politic Județean al fostului PNL. De asemenea, nu vor lipsi parlamentarii, în total, pe 23 mai, Gorjul va avea la Consililul Național, 20 de reprezentanți PNL.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -