Stop jafului! PSD cere plafonarea prețurilor

0
44

Social-democrații cer plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Totul după ce în ultimele zile tarifele practicate de vânzători au explodat ca urmare a isteriei create în jurul populației. PSD-iști propun ca prețurile să revină la valoarea  de acum trei luni.

“În ultimele zile am primit foarte multe mesaje pe Facebook de la români aflați în străinătate, precum și din țară. În primul rând, situația din România impune ca măsurile luate de Guvern să fie updatate permanent și rapid la situațiile nou apărute.Iată de ce, pentru a evita specula și a-i descuraja pe cei care ar dori să profite de situația grea prin care trecem, PSD somează atât Instituția Prezidențială cât și Guvernul României să acționeze cu fermitate și să emită acte normative care să plafoneze, pe o perioadă determinată, prețurile alimentelor de bază”, susține liderul PSD Mihai Weber.

Mai multe testări

Oficialul vorbește și despre alte măsuri pe care Guvernul ar trebui să le ia. “Mai mult, în opinia mea, Guvernul trebuie să ia măsuri pentru testarea tuturor persoanelor care intră în țară, indiferent dacă acestea vin din zone roșii sau galbene ale Europei, sau din alte zone ale lumii (de exemplu, persoana venită din Belgia, care a infectat peste 1.000 de persoane, este excepția care confirmă regula). O mare problemă este aceea a românilor aflați peste hotare, cărora li s-a terminat contractul de muncă și care acum nu pot ajunge în țară, fiind blocați în diferite țări din Europa și nu numai. Situația lor este dramatică, deoarece sunt lăsați pe drumuri, iar singurul răspuns pe care l-au primit de la misiunile diplomatice din țările respective a fost că nu pot fi ajutați până pe data de 5 aprilie. Lucru care este inacceptabil!Guvernul ar trebui să se aplece cu mai multă celeritate asupra acestor câteva probleme pe care le-am identificat că nu ar fi gestionate așa cum trebuie”, a mai declarat parlamentarul.

La Gorj, sub control

Din punctul de vedere al alesului la Gorj lucrurile sunt sub control. Totul se datorează prevenției. “În ceea ce privește județul Gorj, măsurile luate sunt eficiente, drept dovadă că nu au mai apărut noi cazuri de infectare, conform ultimelor date publicate de Ministerul Afacerilor Interne. Materialele de protecție și dezinfectantele au fost comandate încă de la începutul crizei, ținându-se cont că am avut neșansa de a avea primul caz de infectare cu virusul Covid-19”, a mai declarat Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here