Acasa / Headlines / Stop vânzării haotice a terenurilor românilor! Vezi cine solicita asta

Stop vânzării haotice a terenurilor românilor! Vezi cine solicita asta

Parlamentarii PSD de Gorj susțin inițiativele legislative care vor stopa vânzările haotice ale terenurilor din România, se arată într-un comunicat emis de PSD Gorj.

„De-a lungul timpului, am depus mai multe inițiative referitoare la protejarea concretă şi reală a cetățenilor români la vânzarea – cumpărarea terenurilor. În aceste zile, aceste proiecte au intrat în linie dreaptă, ajungând pe masa comisiilor de specialitate.
Fac un apel la întreaga clasă politică să sprijine aceste inițiative legislative, care au în vedere impunerea necesității exercitării reale a dreptului de preempțiune, a prevenirii speculei imobiliare și a schimbării destinației terenurilor, dar și efectele benefice ale unor măsuri precum stimularea tinerilor fermieri, specializarea persoanei fizice care cumpără terenuri (studii de specialitate), stabilirea domiciliului/reședinței cumpărătorului și/sau arendașului în România etc.
A venit timpul să ne protejăm cetățenii, proprietatea, să ne ocrotim interesul național”, a declarat președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Un comentariu

  1. A venit in sfarsit timpul? Care timp , care sfarsit? Dupa ce doua treimi din terenul arabil a trecut in proprietatea firmelor arabe, italiene sa germane pe preturi de nimic ? Cam tarziu . Probabil vreti sa asigurati proprietarii straini ca vor obtine si terenurile vecinilor care au refuzat pana acum vanzarea acestora prin exercitarea dreptului de preemtiune .Macar sa cumpere strainii tot , poate asa incepem si noi sa mancam rosii , cartofi si alte legume,,,,,romanesti.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*