Strategii de campanii! PSD: „Criterii dure de selecție”, PNL vrea pol anti-PSD

0
184

Politicienii au început să facă analize politice. Liderul PSD Gorj, Mihai Weber anunță criterii de selecție dure în privința stabilirii viitorilor candidați, în timp ce PNL se orientează spre noi fețe. Chiar dacă data viitoarelor alegeri nu este încă stabilită, jocurile politice au început deja.

Liderul PSD Gorj susține că în interiorul organizației pe care o conduce încă nu au avut loc noi discuții politice pe tema alegerilor. Chiar și așa Mihai Weber le atrage atenția aspiranților la o funcție pe listele PSD că nu vor fi promovați pe ochi frumoși.“  Criteriu de a se califica pe o listă, ca și candidat, va fi extrem de strict și nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat în anii trecuți. Pur și simplu vreau să văd cine merită! Aceleași criterii vor fi pentru toți candidații ,inclusiv consilieri locali și județeni. Nu vreau, ca înainte cu o săptămână- două de alegeri, să văd șiruri de oameni care nu au avut nicio activitate politică care să-și dorească vreo funcție. Ca să tai elanul celor care și-au făcut dorințe pe ascuns. Vreau ca oamenii puși pe listă să fie oameni care aduc plus valoare și sunt oameni de echipă. Nu voi propune persoane care nu au nicio calitate în a fi promovate”, a transmis președintele PSD Mihai Weber.

Un independent

Pe de altă parte liberalii trebuie să desemneze inclusiv candidatul pentru șefia Consiliului Județean. Dan Vîlceanu a purtat discuții cu liderii opoziției din Gorj și dă înainte cu un candidat comun, un om independent.  “Am ales varianta unui candidat independent tocmai pentru a avea șanse serioase și pentru a ne putea pune la masă cu alte partide, pentru o șansă reală de a avea un candidat comun. Altfel, puteam să mă pun la masă și să zic vreau eu să fiu candidat și nu se ajungea la nimic. Vrem să creăm un pol de anti PSD. Din punctul nostru de vedere, acesta a fost un argument pentru care și liderii celorlalte partide au văzut ce o treabă serioasă. Este vorba despre un om care poate inventa o speranță pentru gorjeni.  Ninel Popescu este un om care are experiența fondurilor europene și poate face lucruri care în alte județe s-au făcut deja”, a transmis liderul PNL Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here