Acasa / Headlines / Surprizele de pe lista PSD pentru alegerile din 2020. Nominalizările i-au luat prin surprindere până și pe potențialii candidați

Surprizele de pe lista PSD pentru alegerile din 2020. Nominalizările i-au luat prin surprindere până și pe potențialii candidați

Social-democrații gorjeni așteaptă cu nerăbdare rezultatele sondajului privind stabilirea candidatului ce urmează în 2020 să lupte împotriva lui Marcel Romanescu. Pe lista întocmită de conducerea organizației județene se regăsesc aproape toți candidații care și-au exprimat dorința de a candida, însă au fost incluse și persoane din afara spațiului politic. Prefectul Ciprian Florescu dar și directorul AJOFM Gorj fac parte din studiul efectuat, la cerer, de PSD Gorj.

8 persoane se regăsesc pe lista PSD pentru a trece printr-un prim filtru al alegătorilor. Este vorba despre Adrian Tudor, Aurel Popescu, Claudiu Manta, Mihai Prunariu, Adi Câmpeanu- primarul din Runcu, Gabriel Giorgi dar și prefectul Cipian Florescu cât și Romeo Chiriac, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. O parte din cei ce urmează să fie sondați s-au arătat surprinși de includerea lor pe listă însă recunosc că în felul acesta pot afla cum stau la capitolul notorietate. Prefectul Florescu susține că funcția de primar nu interesează. „Un astfel de studiu are menirea de a aduce detaliile legate de notorietate, de încredere. Eu nu comentez, sunt apolitic. Nu mi-am arătat dorința de a candida, pentru mine e un simplu studiu sociologic care m-ar putea interesa pe viitor”, a declarat prefectul Ciprian Florescu.

Manta, surprins

Ca Florescu, un alt psd-ist, Claudiu Manta susține că nu-l tentează o candidatură. Proaspătul senior care a ținut organizația de la tineret atâția ani în mână susține că nu are experiența administrativă necesară pentru a candida împotriva lui Romanescu. “M-a surprins introducerea mea și a lui Ciprian Florescu pe lista. Am zis că nu sunt interesat de o candidatură și nici nu știam că sunt pe această listă dar vom vedea ce va fi. Consider că sunt persoane în PSD cu mai multă experiență administrativă decât mine și care pot să-l învingă pe Marcel Romanescu”, a declarat Claudiu Manta. „Nu vreau să comentez, succes colegilor mei! Așteptăm procentele și discutăm apoi”, a declarat Mihai Prunariu.

Acțiune discretă

Un alt social democrat, inclus pe lista, actualul viceprimar Adrian Tudor susține că varianta de discreție aleasă de conducerea organizației este una benefică ce va ține viitorul candidat de eventualele lovituri politice. “Am avut deja un punct de vedere în care am spus că respect decizia conducerii organizației județene de partid de a nu divulga numele celor care sunt pe listă, cine face sondajul de opinie și în ce perioadă se va realiza. Cred că este corect să fie o acțiune discretă pentru a nu lăsa loc de interpretări. Am spus că nu mă interesează nici dacă sunt inclus acolo, în acel sondaj de opinie. Sunt pregătit să intru în această bătălie, să îmi asum o candidatură, dar decizia o ia organizație județeană de partid. Este o decizie pe care trebuie să o respectăm. Știu că am colegi cu un potențial electoral foarte bun și pe care mi-i doresc lângă mine în continuare, să facem echipă”, a declarant Adrian Tudor.

Onoare pentru șeful AJOFM

Surpriza de le lista PSD, șeful AJOGM Gorj, Romeo Chiriac susține că nominalizarea îl flatează. “Pe mine nu m-a contactat nimeni. Este o onoare că s-au gândit să fiu o posibilă soluție. Vom vedea ce spun rezultatele. Mă pot înscrie în această luptă, am crescut în acest oraș dar nu vreau să fac declarații până nu văd rezultatul. Nu am făcut politică până acum, vom vedea!”, a declarant directorul la un post de radio local.

Luis Popa absent?!

Din lista apărută în spațiul public lipsește Luis Popa, unul dintre cei care și-ar fi dorit o candidatură. Acesta a refuzat să comenteze situația. „Eu o să discut acest subiect când va fi sondajul gata. Mie imi place să discut după ce văd negru pe alb”.

2 comentarii

  1. Popa va fi candidatul ALDE la primarie . Toata ziua e bot in bot cu cei de la ALDE Gorj . A fost si la Bucuresti .

  2. Vorba cronicarului: ,,multi, dar prosti !”. Ce facem cu turma asta de…catindati ?!
    Hai sa fim realisti !

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*