14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăHeadlinesTalmeş-balmeş în sondajul PSD Gorj

Talmeş-balmeş în sondajul PSD Gorj

Sondajul de opinie, scos pe piaţă de conducerea PSD Gorj a avut efecte nu numai în rândul adversarilor politici, ci şi în cel al social-democraţilor. Vicepreşedinţii PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel şi Ciprian Florescu, au dat presei informaţii incomplete, şi chiar contradictorii, privind rezultatele unui sondaj de opinie, faţă de cele declarate de preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

Declaraţiile pedeliştilor pe seama primului sondaj comandat de PSD la Gorj, că acesta ar fi fost măsluit, ar putea fi fondate. O demonstrează şi faptul că la conferinţa de presă a Partidului Social Democrat, organizată, ieri, vicepreşedinţii formaţiunii politice, Laurenţiu Ciurel şi Ciprian Florescu, au demonstrat că nu prea cunosc amănunte, nici despre modul în care a fost realizat sondajul şi nici despre faptul că luni, chiar liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, făcuse deja cunoscute rezultatele. „Separat, PD-L are 14%, PNL 16%, iar PSD Gorj are un procent de aproape 54%”, declara luni, liderul social-democrat Florin Cârciumaru. Ieri, însă, neştiind acest lucru, cei doi vicepreşedinţi le-au prezentat jurnaliştilor cu totul alte scoruri obţinute atât de USL, cât şi de celelalte partide de pe eşicherul politic. Mai mult, Ciurel şi Florescu au infirmat declaraţiile lui Cârciumaru că PSD a introdus în chestionare şi PD-L şi PNL. „N-avem separat sondaje pe partide. S-a făcut doar cu USL. A spus domnul Cârciumaru că are PD-L 14%? Probabil conducerea alte informaţii suplimentare”, au precizat Laurenţiu Ciurel şi Ciprian Florescu.

Romanescu şi Cosmin Popescu, la UNPR

Neconcordanţele continuă să apară în rândul rezultatelor de sondaj date publicităţii de PSD Gorj. Deşi Florescu a declarat că subprefectul Marcel Romanescu a fost introdus ca independent în sondajul pesediştilor, la Primăria Târgu-Jiu, acesta figurează pe listă din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României(UNPR) cotat cu 2%. Tot din partea uniunii apare în sondaj şi Cosmin Popescu, deputat independent, cu 4% ca şi candidat la şefia Consiliului Judeţean. Deţinând o funcţie apolitică, Marcel Romanescu nu a putut să explice cum a apărut numele său în sondaje. Acesta crede că pesediştii au efectuat sondajul, astfel încât să le fie favorabil. „Singura explicaţie cred că PSD ştia că PD-L îl dădea pe Nicolae Daviţoiu candidatul cu cele mai mari şanse la primăria Târgu-Jiu şi probabil de aceea a trecut candidatura mea la alt partid. Eu n-am avut discuţii nici cu UNPR nici cu alte formaţiuni pentru a fi introdus în sondaje”, a conchis subprefectul Marcel Romanescu.

Daviţoiu: „Sondajul e eronat”

După ce parlamentarii Ion Ruşeţ şi Dan Ilie Morega au susţinut să rezultatele sondajului PSD sunt măsluite, şi preşedintele PD-L Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, a contestat veridicitatea procentelor. Dacă pentru Primăria Târgu-Jiu Florin Cârciumaru a obţinut un procent de 96%, „uneperistul” Marcel Romanescu 2%, pedelistul Nicolae Daviţoiu abia a fost atins scorul de 1%. „Mi-e imposibil să cred că Militaru, care a luat 50% în colegiul lui la parlamentare să nu apară nici măcar cu 1%. Nu ştiu cum a fost făcut sondajul, de e aşa de eronat. Scorul PD-L în Gorj trebuia să fie 19-20%. E irelevant pentru noi acest sondaj”, a mai spus Nicolae Daviţoiu. De asemenea, liderul organizaţiei municipale a PD-L Târgu-Jiu se îndoieşte de faptul că sondajul ar fi putut fi realizat într-un timp atât de scurt, Daviţoiu remarcând că adevărata luptă se dă în interiorul USL, între PNL şi PSD.

Fiica fostului prefect de Gorj a câștigat un concurs internațional de modele

0
Fiica fostului prefect al județului Gorj, Ciprian Florescu, a reușit să câștige un concurs internațional...

Străini făcuți cetățeni români de către un fost prefect de Gorj

0
Fostul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, care ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Autorității...

Încă se fac angajări la CEO

0
  Complexul Energetic Oltenia (CEO) face în continuare angajări. „În momentul de față angajăm pe perioadă determinată....

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!