Tensiuni între liberalii gorjeni

0
302

Liderii PNL Gorj, parlamentarii, se înțeapă între ei prin intermediul rețelelor de socializare. Tema discuției este proiectul de lege ce vizează reducerea vârstei de pensionare pentru angajații din CE Oltenia, proiect ce va fi supus votului, mâine, în plenul Camerei Deputaților.

Pe o rețea de socializare senatorul Ion Iordache anunță că a tras sfori și că are susținerea lui Ludovic Orban pentru ca proiectul respectiv să treacă. „Am obținut sprijin pentru proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare și recunoașterea condițiilor de muncă a angajaților Complexului Energetic Oltenia! Deși am fost reținut în declarații, am susținut decisiv angajații companiei în fiecare etapă a acestui proiect. După ce legea a trecut de Senat, a fost blocată în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților timp de trei luni. La ședința organizată la Prefectura Gorj am arătat în fața liderilor de sindicat că USR bloca proiectul și i-am obligat să-l pună pe ordinea de zi. Am avut o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a decis să pledeze în favoarea proiectului de lege în fața altor colegi deputați. Am purtat discuții și în interiorul echipei de la Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingina vor vota această lege. Miercuri, 16 iunie, proiectul privind reducerea vârstei de pensionare și recunoașterea condițiilor de muncă pentru angajații companiei, va fi în plenul Camerei Deputaților și, în urma acestor demersuri, am certitudinea ca legea va fi adoptată și angajații companiei se vor pensiona cu până la 13 ani mai devreme. Datoria mea este să susțin în Parlament proiectele de lege care ajută gorjenii și știu că mii de oameni așteaptă cu sufletul la gură adoptarea acestei legi! Am lucrat în minerit și știu care sunt condițiile de muncă, de aceea voi fi întotdeauna alături de acești oameni!”, a transmis senatorul PNL.

Poză de premierul

Imediat a reacționat deputatul PNL, Gheorghe Pecingină care a postat și el un mesaj asemănător, alături de premierul Florin Cîțu. În text îl atinge atât pe Iordache cât și pe actualul lider PNL, Ludovic Orban.  „Nu am nevoie de întâlniri cu Orban pentru a susține  Complexul Energetic Oltenia! Parlamentarii Partidului Național Liberal au fost anunțați că votul pentru proiectul de lege privind  reducerea vârstei de pensionare și recunoașterea condițiilor de muncă pentru angajații CEO o să fie unul LIBER! Eu și deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, am anunțat încă de acum două săptămâni că o să votăm acest proiect, din această cauză nu văd rostul intervenției domnului Ludovic Orban în acest subiect!  Pentru ca angajații CEO să nu fie, din nou, dezamăgiți trebuie ca PLX 75/2021 să fie trecut în față la următoarea ședință. Acest aspect depinde de acordul liderilor de grup (tuturor) Angajații CEO nu au nevoie de „certitudini” din partea unor oameni care nu au avut nicio treabă cu subiectul ci au nevoie de lucruri concrete pentru bunul mers al companiei, așa cum echipa premierului, Florin Cîțu, a făcut în ultima perioadă. Populismul exacerbat pe subiect nu poate aduce câștig de imagine decât pe perioada scurta”, a replicat deputatul afișând o poză cu Cîțu.

Florin Cîțu și Ludovic Orban își dispută șefia PNL, de aici și aceste mesaje de propagandă electorală între taberele liberale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here