Ultimul sondaj al lui Dan Ilie Morega: Nepotul câștigă Motru, dar pierde procente importante la județ din cauza lui Dragnea

0
31

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri la Gorj, PSD ar ocupa, din nou, locul întâi în preferințele gorjenilor. Cel puțin asta arată ultimul sondaj de opinie realizat de Institutul de Analize și Investigații Publice și Politice condus de Dan Ilie Morega. Din păcate pentru PSD, veștile bune se opresc aici, pentru că același sondaj confirmă că partidul se află în picaj din cauza problemelor penale ale președintelui Liviu Dragnea. Nici pentru liderii PNL, cifrele lui Morega nu reprezintă motiv de laudă.

Dan Ilie Morega i-a obișnuit pe gorjeni cu sondajele de opinie, iar cel mai recent studiu nu sună bine deloc pentru liderii social-democrați. Deși conduc în continuare cel mai puternic partid de pe plan local, cifrele arată că PSD este pe tobogan din cauza lui Dragnea. „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, cu ce partid ați vota? PNL 17,3%, PMP 4,7%, PSD 47,1% – au scăzut cu aproape 4 procente și eu spun că scăderea a fost mai mult pe seama lui Liviu Dragnea, care a adus prejudicii de imagine partidului și care, din punct de vedere al analizei este foarte probabil ca până cel târziu în martie să dispară de la conducere, pentru că, știm foarte bine, pesediștii au și tehnică, și tactică să-și devoreze conducătorii în situații dificile. ALDE 7,6% pe județ – nu pe Dian Popescu îl cunosc oamenii, creșterea partidului este de la Tăriceanu. PRM 3,3%, USR 3,5%, PRO Romania 3,2%, alt partid 7,2%, nu știu, nu răspund 6,1%”, a spus Morega, în conferința de prezentare a sondajului.

Cosmin Popescu, în pole-position

Activitatea președintelui CJ, Cosmin Popescu, a fost și ea analizată, iar Morega spune că gorjenii apreciază activitatea acestuia, care a devenit al doilea om cu lipici la electorat după Florin Cârciumaru. „Cum apreciați activitatea președintelui CJ, Cosmin Popescu? Este extrem de interesant că, deși Cosmin Popescu a venit numai de un an și jumătate-doi ani în cadrul PSD, au răspuns 27% că activitatea a fost foarte bună și 29% că a fost bună. Se află în pole-position, după Florin Cârciumaru. Nesatisfăcătoare 18%, nu știu, nu răspund 14%”.

Cum arată scena politică de la Motru

Interesant stau lucrurile și la Motru, care ar redeveni, potrivit sondajului lui Morega, fief al PSD, iar primarul liberal Jianu ar pierde alegerile. „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, cu ce partid ați vota? – PNL 18,9% – se observă o creștere a partidului cu două procente. Fiind partid de opoziție, mă așteptam să crească cu 7-8 procente, dar el va scădea odată cu înființarea partidului lui Cioloș. PMP – 4,3%, PSD – 48,2%, ALDE – 6,8%, PRM – 3%, PSRO – 7,3%, PRO România – 3,5%, alt partid – 8%. Cum apreciați activitatea actualului primar Gigel Jianu de la Motru? Foarte bună – 9%, bună – 11%, ceea ce înseamnă că 20% o apreciază pozitiv. Satisfăcătoare – 9%, nesatisfăcătoare – 49%, nu știu, nu răspund – 22%. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru funcția de primar al municipiului Motru, cu cine ați vota? Dobrică Tudor ALDE – 6%, Morega Cosmin PSD – 26,8%, Hanu Dorin PSD – 19,8%, Corcoață Eugen PSD – 3,6%, Jianu Gigel PNL – 21,4%. Se vede că la Motru PNL are peste media pe județ cu toate scandalurile care au fost. Slapciu PMP – 3,6%, Petrescu Ilie, fostul senator – 14,8% și Iorga Cristian independent – 4%”, a mai transmis Dan Ilie Morega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here