Acasa / Headlines / Un tânăr gorjean a fost ales în fruntea unei organizaţii la nivel mondial
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Un tânăr gorjean a fost ales în fruntea unei organizaţii la nivel mondial

Gorjeanul Mihai Toader Pasti a fost ales în poziţia de co-preşedinte al organizaţiei „Eisenhower Youth Leaders” (EYL), alături de un alt tânăr din Peru. Organizaţia funcţionează la nivel mondial şi şi din aceasta fac parte șefi de stat, miniștri, conducători de corporații, oameni care coordonează universități, media sau ONG-uri importante.

În urmă cu puţin timp, Mihai a fost selectat ca unul dintre cei 32 de Eisenhower Youth Leaders la nivel global, Aspen Young Leader și Global Shapers. „Ca parte din comunitatea Eisenhower Fellowships Youth Leaders voi lucra alături de 31 de tineri din 20 de țări pentru a produce un impact pozitiv în direcția #FutureOfWork, viitorului muncii. Sunt onorat de asemenea să fiu co-președintele EF Youth Leaders și îmi propun ca în mandatul de un an să reușim să dezvoltăm cel puțin 2 proiecte serioase pentru a pregăti tinerii și societatea pentru efectele celei de-a 4-a revoluții industriale“, a precizat Mihai Toader Pasti, care este fiul lui Cristian Toader Pasti, fost primar al oraşului Târgu Cărbuneşti, în prezent consilier local al municipiului Târgu Jiu şi consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean.

Va lucra la un proiect de reducere a efectelor negative produse de digitalizare

Mihai Toader Pasti va lucra la un proiect de combatere a efectelor negative ale dezvoltarea inteligenței artificiale. „Alături de Alberto Niego din Peru voi fi responsabili de stabilirea strategiei și coordonarea acțiunilor celor 32 de tineri din 20 de țări cu scopul combaterii efectelor negative pe care digitalizarea, robotizarea și dezvoltarea inteligenței artificiale le vor avea asupra locurile de muncă. Tinerii de astăzi vor fi puternic afectați prin faptul că 47% din locurile actuale de muncă vor fi înlocuite de computere în următorii 20 de ani, conform unui studiu al Universității Oxford. Acest rol este o mare responsabilitate pentru mine deoarece țările în curs de dezvoltare și cele slab dezvoltate sunt cele mai vulnerabile. România va fi una dintre aceste țări ce vor fi puternic lovite dacă nu va produce schimbări majore în sistemul educațional, în dezvoltarea competențelor necesare și dezvoltarea unei culturi de asumare a responsabilității și a dialogului sincer“, a mai precizat Mihai Toader Pasti.

Acesta face parte din generația 2016 Forbes 30 sub 30 şi este General Manager EFdeN, organizație ce promovează sustenabilitatea, care a reuşit să construiască locuinţa solară inteligentă, care se află în incinta Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor din Bucuireşti.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*