Vâlceanu se revoltă: Acel profesor trebuia exclus!

0
14

Trebuia exclus din învăţământ, nu sancţionat cu avertisment! Declaraţia aparţine liderul democrat liberal Dan Vâlceanu și a fost făcută zilele trecute în cadrul unei conferințe de presă unde s-a revoltat pentru decizia luată în cazul profesorului de la Stoina. Vâlceanu s-a arătat dezamăgit şi de poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean, în timp ce şeful instituţiei spune că nu are nici o legătură cu hotărârea luată de conducerea şcolii.

Vâlceanu pune la îndoială corectitudinea Inspectoratului Şcolar, pe care-l acuză că nu s-a implicat în luarea unei măsuri mult mai dure în privinţa profesorului de la Stoina. „Nu poţi să pui nişte elevi să se pălmuiască şi tu să te chemi în continuare cadru didactic”, a fost mesajul lui Dan Vâlceanu care a arătat cu degetul spre şeful ISJ Gorj. Nici adjunctul lui Işfan nu se află în graţiile lui Vâlceanu, pentru cele declarate la Stoina, imediat după producerea incidentului. „Sunt revoltat pentru măsura dispusă la Liceul de la Stoina, în cazul profesorului care a pus copiii să se pălmuiască. Singura măsură care se impunea era excluderea, nu sancţionarea cu avertisment. La faţa locului adjunctul de la ISJ, Marius Badea a spus că se încearcă o mediere, a fost o glumă. Acel profesor are o problemă mentală, face astfel de gesturi iar tu ca inspector general, dispui avertisment”, a declarat preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu.

Măsura dată de școala în cauză

Contactat telefonic, şeful ISJ Gorj a precizat că în cazul profesorului anchetat la Liceul din Stoina, decizia luată aparţine exclusiv conducerii unităţii şcolii. „La fel s-a procedat şi la Roşia de Amaradia. Aşa spune legea. Conform legii Educaţiei Naţionale, articolul 280 care se referă la sancţiuni, dacă sunt constatate abateri de la disciplină şcolară înfăptuite de profesori, acestea vor fi cercetate de comisii la nivelul Consiliilor de Administraţie. La Stoina şi la Roşia au fost constituite comisii de disciplină care au cercetat ce au făcut cei doi profesori iar Comisiile de administraţie ale celor două licee au stabilit sancţiunile respective”, a declarat Ion Işfan, şeful ISJ Gorj. După faptă şi răsplată. Vâlceanu rămâne la ideea că profesorii care dau dovadă de probleme mentale, nu au ce căuta la catedră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here