Victor Ponta: „Îi văd la închisoare pe Videanu, Manţog şi Hoară”

2
18

Disponibilizările din minerit şi energie, care se anunţă de ordinul miilor pentru începutul anului viitor, nu îl lasă rece nici pe liderul PSD, Victor Ponta. Într-o conferinţă de presă care a avut loc în Gorj ieri acesta a declarat că nu este de acord cu disponibilizările şi că tot ce s-a întâmplat în minerit şi energie de câţiva ani încoace este ca un cancer care a tot distrus celule importante. Potrivit lui Ponta, singurul mod în care se poate scăpa de acesta este tăiatul adânc în rândul celor care au furat. Liderul PSD nu s-a arătat străin nici de planul de măsuri pus la bătaie de Condescu, însă crede că trebuie ceva mult mai elaborat, nu doar două măsuri.

Victor Ponta se arată îngrijorat de soarta celor câteva mii de persoane, angajaţi în minerit şi energie care, în primele luni ale anului viitor, vor rămâne fără loc de muncă. Întrebat despre planul lui Condescu, plan care se reduce la două măsuri şi anume 10% din capitalul Electra să revină angajaţilor iar angajaţii care mai au maxim 5 ani până la pensionare să fie plătiţi cu 75%, Ponta a declarat că aceste măsuri sunt prea puţine. „Condescu trebuie să accepte că a avut încredere în nişte hoţi şi incompetenţi. Planul pe care acesta îl are trebuie pus într-un context mai mare, naţional, nu poţi să salvezi doar cele două complexuri, Turceni şi Rovinari. Din punctul meu de vedere în primul rând ar trebui demascat şi oprit jaful din minerit”, a spus Ponta. Liderul PSD crede că este timpul ca vinovaţii să plătească şi să facă închisoare. „Cei care au furat nu trebuie să scape cu banii ci trebuie să ajungă în închisoare. Primul lucru care trebuie făcut este oprirea corupţiei de partid. Eu cred că sindicatele au intenţii bune de a salva locuri de muncă, în timp ce unii fură cu sacul bani de acolo pentru a-i duce la partid. Nu ai cum să reuşeşti aşa. Eu cred foarte tare că cei care au furat nu trebuie să scape, ci trebuie să facă închisoare şi să dea înapoi banii furaţi. Nu mai cred că putem începe de la zero şi să uităm ce s-a întâmplat. Oamenii vor şi dreptate nu numai rezolvarea problemelor din energie. Dacă ideile sindicatelor sunt unele realiste, le integrăm în planul nostru”, a mai declarat PSD-istul.

„Trebuie o strategie generală”

Ponta este radical în ceea ce îi priveşte pe liderii din minerit, spunând că locul acestora este după gratii. „Eu văd la închisoare pe Videanu, Manţog, Hoară şi toţi cei care au condus mineritul în această perioadă. vorbesc ca om al acestei ţări care vede că în timp ce majorităţii oamenilor i se taie din salarii sunt câţiva care se îmbogăţesc în continuare”, a spus preşedintele PSD. Cât despre măsurile care trebuie luate, acesta pune, în continuare, accentul pe o strategie generală care ar trebui să reintroducă pe piaţă energia pe bază de lignit. „Nu cred că există doar două măsuri, cred că există o strategie generală. Am pus în programul nostru de guvernare idei pentru depăşirea acestor probleme”, a mai spus Ponta.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here