Acasa / Politic / Vîlceanu cere Guvernului să abroge Ordonanța 114/2018! Vezi câți bani ar câștiga compania!

Vîlceanu cere Guvernului să abroge Ordonanța 114/2018! Vezi câți bani ar câștiga compania!

PNL Gorj solicită premierului Viorica Dăncilă să abroge Ordonanța 114/2018, pentru a nu periclita siguranța energetică a țării. Liderul organizației județene susține că aceşti bani ar putea acoperi suma de 400 de lei pe lună pentru fiecare salariat.

Greva minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost un subiect discutat în ședința de ieri de la Guvern, între prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrii Eugen Teodorovici de la Finanțe, Anton Anton de la Energie și Nicolae Bădălău –ministrul economiei. În acest context PNL Gorj solicită premierului Dăncilă,să convoace o ședință de guvern, la care să participe toți miniștrii cabinetului și în cadrul căreia să ia decizia abrogării Ordonanței nr. 114/2018 care impune o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie. ”Îi cer premierului SĂ ABROGE ordonanța care impune taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile din energie! Dacă nu abrogă taxa și nu tratează minerii cu respect, pune în pericol sistemul energetic național, iar asta este o problemă de siguranță națională care poate atrage repercusiuni legale. Am demonstrat că aceşti bani ar putea acoperi suma de 400 de lei pe lună pentru fiecare salariat. Salariații din CE Oltenia vor o creştere de 1.000 de lei net şi vouchere de vacanță, iar până acum s-au oferit 700 de lei brut.”, a declarat președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu.

În cazul în care această ordonanță nu este abrogată, guvernanții periclitează siguranța sistemului energetic national, se arată într-un comunicat emis de PNL Gorj.

3 comentarii

  1. Care companie , SC ROMINEX INGINERII FINANCIARE SA a lui Dan Vilceanu ?

  2. gigi cutu cutu

    Vilcene vezi cum stai cu banii ca Carla PeRon te lasa , ca si asa esti urat ca dracu cu fata ta de cal .

  3. Ba Vilcene iati pe unchitu Grivei si caruta cu catelu sub ia si dute la voi la Vilcea cu cateaua sub caruta . Tu si calinoiu sinyteti groparii judetului Gorj .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*