Acasa / Politic / Vîlceanu îi cere lui Dăncilă să vină la Gorj. ”E o situație critică!!”

Vîlceanu îi cere lui Dăncilă să vină la Gorj. ”E o situație critică!!”

Șeful liberalilor cere conducerii CEO să retragă acțiunea din instanță deschisă împotriva minerilor. Dan Vîlceanu face apel la dialog și cere oficialilor de la București să vină la Gorj.

Parlamentarul PNL consideră protestul minerilor ca fiind o acțiune legitimă. Dan Vîlceanu afirmă că se cunoaștea situația însă nu s-a dorit o intervenție din partea oficialilor din ministere. „Oamenii au făcut un protest legitim pentru că vorbim despre problemele pe care le au: de lipsa echipamentului de lucru, de condițiile de lucru. S-au dat majorări de salarii doar pe pile, minerii nu au mai avut actualizat salariul nici măcar cu inflația. Sunt atâta probeleme despre care oficialii știau și nu au făcut nimic. Le solicit să retragă acțiunea din instanță și să înțeleagă faptul că acest coflict se poate rezolva doar pe calea dialogului. Oamenii nu mai au încredere în sindicate și în conducerea CEO. Să înțeleagă faptul că obligând oamenii să vină la lucru se dovedește că nu există aplecare spre problemele oamenilor. Minerii au dreptul la demnitate”, a declarat parlamentarul PNL.

Să vină la Gorj

Liderul PNL susține că în contexul actual se impune ca premierul să vină în Gorj. După reacția ministrului Anton Anton care s-a ridicat de la masă în timpul negocierilor, parlamentarul afirmă că minerii merită o discuție cu premierul. „Domnul ministru trebuia să intervină de mult și poate că acum nu eram în această situație critică. Sunt informații că la Rovinari mai era cărbune pentru trei zile, este posibil ca termocentralele din Gorj, care asigură peste 30 % din energia necesară țării, să se oprească și atunci stingem becul. Toți! SEN se oprește cu totul iar ministrul pare absent. E o problemă de siguranță națională. Ministrul trebuie să rezolve problema pentru că dincolo de doleanțele salariaților este o problemă națională. Aici, pentru a nu se ajunge la o asemenea situație, ar fi nevoie și de prezența prim- ministrului nu doar de cea a ministrului Anton Anton. E o situație critică. Nu o spun eu, o spune conducerea CEO și secretarii de stat. Dând în judecată minerii nu înseamnă că a rezolvat problemele din CEO”, a mai adăugat Vîlceanu.

Un comentariu

  1. Sa vina Dancila la Gorj , sa vada cum au jefuit firmele familiei Vilceanu CE Oltenia.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*