Vîlceanu susține că pesediștii fac „compuneri de nota 2”

1
52

Disputa pe marginea „salvatorilor” și a „groparilor” Complexului Oltenia între liderii PSD și PNL de la Gorj pare să nu se mai încheie. Fiecare formațiune în parte încearcă, prin comunicate de presă sau declarații publice, să arate cât de mult rău au făcut cei din tabăra adversă producătorului de energie. Ultima replică vine din partea liberalilor, care arată inclusiv documente care atestă că, de fapt, în 2012, când PSD susține că Ponta a „salvat” CEO, acesta negocia cu Fondul Monetar Internațional privatizarea majoritară a companiei. Mai mult, președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că i se pare uluitor cum social-democrații îl acuză pe el că a „căpușat” CEO, în condițiile în care DNA a deschis mai multe dosare penale pentru contracte cu firme obscure încheiate în mandatul lui Ciurel la complex.

scrisoare-FMI-intentie-vanzareLiberalii susțin că „tupeul” celor din PSD este revoltător în condițiile în care tocmai realitatea este cea care-i contrazice, dar și documentele oficiale. Un exemplu este Scrisoarea de intenție pe care Guvernul Ponta a trimis-o în 12 septembrie 2012, Fondului Monetar Internațional, prin care își asumă privatizarea majoritară a companiei. Asta în condițiile în care social-democrații susțineau sus și tare că, în 2012, Ponta a salvat CE Oltenia. „PSD-iștii își permit să facă această afirmație, în condițiile în care în Scrisoarea de intenție pe care Guvernul Ponta a înaintat-o FMI, în 12 septembrie 2012, la punctul 26, Guvernul Ponta anunță FMI despre obiectivele sale în privința companiilor energetice, și anume: Privatizarea Complexului Energetic Oltenia este esențială datorită volumului mare de investiții de care are nevoie (…). Vom semna un contract cu un consultant juridic și de tranzacție pentru privatizarea Complexului Oltenia până la finele lunii noiembrie 2012 (criteriu de referință structural)(…). Totodată, vom lichida companiile neviabile și ne propunem să depunem o cerere de lichidare a C.N. Huilei, până la finele lunii septembrie 2012 și a Termoelectrica până la începutul lunii octombrie ”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Gorj.

Vîlceanu: „O compunere de nota 2”

Președintele liberalilor gorjeni, Dan Vîlceanu, spune că așa-zisele informații date publicității de PSD în comunicatul de presă lasă impresia că acesta nu este decât o „compunere de nota 2”, făcută de niște oameni „fără imaginație”. „Comunicatul emis de PSD este o compunere de nota 2 și lasă să se înțeleagă că social-democrații de la Gorj sunt absolut fără imaginație. Ei atât pot așa că fie preia ce zice Ponta fie spun ce cred de cuviință sau încep să te jignească. Ciurel, de exemplu, care, cum îi spui ceva, începe să te înjure. Dar, cum spuneam, atât pot să facă. Au distrus Complexul Oltenia, iar acum îi jignesc pe alții. Cine mă acuză pe mine, de exemplu? Ciurel, cu nu știu câte dosare penale și cu mii de miliarde pierdere la complex? Cine l-a ținut acolo, eu sau PSD-ul? Eu treceam bani pe la clubul Pandurii ca să ajungă la televiziunea lui Ion Cupă? Nu cred, așa că nu înțeleg cum pot să spună ceva, cum mai pot să deschidă gura și să acuze”, a spus Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here