3.9 C
Târgu Jiu
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăPoliticVlaicu a plecat la PSD cu 20 de organizaţii locale

Vlaicu a plecat la PSD cu 20 de organizaţii locale

Prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a trecut la PSD, împreună cu 20 de organizaţii locale. Anunţul a fost făcut chiar de el, într-o conferinţă de presă. Marius Vlaicu a declarat că a ales să plece din uniune nemulţumit de scorul obţinut la alegerile locale, dar şi de fuziunea UNPR cu PMP.

vlaicu-2

Vlaicu s-a întors în PSD, deşi au existat zvonuri că acesta ar forma în Gorj, USR, partidul lui Nicuşor Dan. Marius Vlaicu a fost membru PSD timp de 20 de ani, datorită partidului acesta ocupând chiar funcţia subprefect. „Marţi seară, am demisionat din UNPR. Deja mi-am completat adeziunea cu data de 27 iulie. Voi merge către un coleg din PSD să primesc o recomandare, aşa cum este prevăzută adeziunea Partidului Social Democrat. Sunt un om de stânga şi îmi era foarte greu să merg către un partid de dreapta şi am lăsat la latitudinea colegilor să luăm această decizie. M-a deranjat şi faptul că nu am obţinut o funcţie de conducere, pot să recunosc şi asta. Pe mine m-a nemulţumit evaluarea pe care a făcut-o organizaţia centrală a UNPR. Din 2010 şi până în 2016 niciun preşedinte al UNPR, de la nivel central, nu a venit să stea de vorbă cu conducerea UNPR Gorj. Evaluarea pe care au făcut-o de la nivel central a fost ca funcţia de prim-vicepreşedinte să fie dată domnului Cocină”, a explicat Vlaicu.

Plecări în masă

Fostul progresist a precizat că a plecat din UNPR cu 20 de filiale locale. „Organizaţia de Femei a UNPR Gorj şi încă 20 de organizaţii locale au trecut la PSD. Printre acestea se află organizaţiile UNPR de la Stejari, Drăguţeşti, Runcu, Scoarţa, Plopşoru, Stăneşti, Bărbăteşti, Arcani, Bengeşti-Ciocadia, Bustuchin, Cătunele, Mătăsari, Muşeteşti, etc. La Stejari, domnul Marian Spătaru a ieşit consilier local, dar a renunţat la mandat şi a trecut la PSD împreună cu toată organizaţia locală. La Turceni rămân doar 2 consilieri locali UNPR, candidatul nostru de acolo, Liviu Traşcă, vine cu o parte din echipă către PSD”, a mai spus Vlaicu.

Interesat de funcţii

Marius Vlaicu a mai spus că şeful PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, l-a rugat insistent să rămână la Mişcarea Populară, dar a refuzat. „Domnul Daviţoiu m-a sunat încă o dată chiar miercuri şi m-a rugat să mă întorc acolo. Dumnealui vorbise cu domnul Cocină să renunţe la funcţia de prim-vicepreşedinte. Aici e o chestie discutabilă, domnul Cocină spunea tot timpul că nu vrea să fie, dar rămânea acolo în funcţie. Fără falsă modestie, trebuie să recunoaştem că munca am făcut-o noi, cei de aici. Dânsul este un om respectabil, dar nu a fost un activist politic în UNPR”, a concluzionat Marius Vlaicu.

PSD, în discuții cu primarii de la alte partide

0
PSD Gorj este în discuții cu primarii de la alte partide pentru posibilitatea unei colaborări...

Rujan: “Ajustarea PNRR este o necesitate!”

0
Social-democrații se declară nemulțumiți de negocierile purtate de premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles. Senatorul de...

PMP își numără membrii

0
PMP, mobilizări pentru 2024. Partidul condus de Eugen Tomac a sunat adunarea pentru a număra...

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!