6.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăHeadlinesVlaicu vrea director la Finanţe

Vlaicu vrea director la Finanţe

Au semnat protocolul de colaborare cu democrat liberalii, însă nu se mulţumesc cu cele nouă funcţii de conducere obţinute. Aceasta este concluzia ce poate fi trasă, din declaraţiile făcute de către liderul UNPR Gorj, Marius Vlaicu, la conferinţa de presă comună, organizată de PDL Gorj. Pe lângă funcţiile obţinute prin negociere, uneperiştii mai doresc o funcţie de inspector general la Inspectoratul Şcolar, Marius Vlaicu punând accent pe faptul că au specialişti ce pot ocupa şi funcţii de conducere în minerit şi energie.

La declaraţiile făcute, preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ a replicat faptul că „în ceea ce priveşte aceste companii naţionale este de resortul Ministrului Economiei să numească directorii generali iar aceştia la rândul lor au libertatea de a-şi forma echipa de lucru. Una sunt serviciile deconcentrate, unde cu toţii aplicăm programul actualului Guvern şi alta este chestiunea când vorbim de companii naţionale”. Organizată într-un cadru comun PDL-UNPR, conferinţa de presă de vineri a constat în prezentarea protocolului de colaborare dintre cele două organizaţii judeţene. Chiar dacă la prima vedere am tinde să credem că acest protocol de colaborare ar putea însemna că cele două filiale pot fi asimilate ca un tot unitar, nu este aşa. Liderul democrat-liberal, Ion Ruşeţ a accentuat faptul că „prin acest protocol ne propunem să colaborăm într-un cadru organizatoric, fără imixtiuni. Organizaţiile se vor comporta ca organizaţii independente. Nici una din organizaţii nu va face politică de racolare a membrilor şi simpatizanţilor”.

Vlaicu vrea mai multe funcţii

Deşi la începutul discursului, Vlaicu a ţinut să precizeze faptul că şi-a dorit semnarea protocolului „nu neapărat pentru obţinerea de funcţii, ci pentru a oferi gorjenilor servicii publice de calitate”, nemulţumirile parţiale avute au demonstrat cu totul altceva. Pe lângă cele patru funcţii de directori principali obţinute şi cele cinci de directori adjuncţi, liderul UNPR Gorj, Marius Vlaicu a ţinut să pună accent pe faptul că „organizaţia mai are şi alţi specialişti care se vor prezenta la concursurile organizate”. Dorinţa lui Vlaicu de a obţine pentru organizaţie şi implicit pentru membrii săi mai multe funcţii de conducere reiese şi din declaraţia făcută, cum că „ne-am dorit o funcţie importantă la nivel de Gorj, nu am reuşit să o obţinem o funcţie de inspector şcolar adjunct, dar nu renunţăm. Avem specialişti”. Funcţiile negociate în cadrul protocolului de colaborare PDL-UNPR, sunt :

  • director executiv Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Gorj
  • preşedinte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj
  • director adjunct economic Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate(CJAS)
  • director executiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj(AJOFM)
  • comisar şef Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj
  • director executiv adjunct Direcţia Vamală
  • două posturi de director adjunct la Casa Judeţeană de Pensii
  • director executiv adjunct Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj

Cât despre persoanele ce vor fi de desemnate pe aceste funcţii, acest lucru se pare că se va stabili cu exactitate săptămâna viitoare. Întrebat dacă îl va susţine pe Ion Iliuţă pentru funcţia de director la Direcţia Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Gorj, Vlaicu nu a ştiut ce să declare cu exactitate, precizând doar că se va discuta această problemă. Nemulţumit de cele nouă posturi de conducere obţinute, liderul UNPR Gorj vrea mai mult, mai exact doreşte funcţii de conducere şi la nivelul unităţilor din minerit şi energie. Astfel, dacă la Complexul Turceni are deja un membru instalat la Compartimentul Transporturi, la SNLO îşi doreşte cu orice preţ să-l vadă ca director tehnic pe doctorul inginer Alexandru Glomnicu. Acest lucru l-a determinat pe liderul Ion Ruşeţ să pună piciorul în prag şi să declare că „numirea directorilor generali de la complexuri şi SNLO, acest lucru este de resortul Ministrului Economiei. În ceea ce priveşte directorii generali, aceştia au libertatea de a-i nominaliza pe cei cu care fac echipă”. „Una este să punem directori al instituţiile deconcentrate, unde transpunem programul Guvernului şi alta este când vorbim de companii naţionale cum sunt complexurile şi SNLO. Cele trei complexuri dau peste 30% din energie, vorbim de societăţi ce fac parte din economia naţională. Nu sunt instituţii deconcentrate, este vorba de o altă chestiune”, consideră Ion Ruşeţ.

Interese pe scaune de director

La o analiză atentă, liderul UNPR a precizat faptul că a obţinut patru funcţii de conducere, directori eşalonul I şi cinci de directori adjuncţi, eşalonul II. Cine va pierde scaunele de directori? Ei bine, la DSVSA va rămâne actualul Ion Iliuţă, asta în situaţia în care va fi susţinut de către UNPR, deşi în momentul de faţă nu are semnată şi depusă o adeziune la sediul UNPR Gorj. Gheorghe Cocină este vicepreşedinte la UNPR Gorj, în concluzie va rămâne în continuare preşedinte la CJAS Gorj. Surprize la AJOFM Gorj, acolo unde funcţia de director este ocupată de democrat liberala Mihaela Moţa, soţia fostului director de la BATS Rovinari, Iustin Moţa. Automat prin obţinerea funcţiei de director executiv de către UNPR Gorj, înseamnă că altcineva este în cărţi pentru funcţia respectivă. Şi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj, lucrurile nu stau prea bine şi asta ca urmare a faptului că postul actualului comisar şef, Mihaela Răducan este pus în pericol de specialiştii UNPR. În ceea ce priveşte postul de director adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, aici se pare că sunt interesele cele mai mari. Deşi nu a vrut să specifice care din cele două posturi de director adjunct le doreşte, se pare că fostul director general, Gheorghe Paraschivu, în prezent la Trezorerie şi Constantin Şarapatin, director adjunct fac eforturi mari pentru a intra în graţiile lui Marius Vlaicu. De ce oare? În prezent la Finanţe, cele două funcţii de directori adjuncţi sunt ocupate de Constantin Şarapatin şi Gheorghe Grigorescu. La nivel de zvon, circulă faptul că Marius Vlaicu este tare interesat să-şi pună om la Finanţe, înainte ca locul său de preşedinte la UNPR Gorj, să fie luat de independentul Dan Ilie Morega.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -