Vor proces electoral simplificat

0
69

Amânarea alegerilor locale aplaudată de liderii gorjeni. Dacă de obicei opiniile acestora diferă, de această dată, în contextul pandemiei, șefii organizațiilor locale sunt de acord cu amânarea scutinului din iunie. În privința etapelor ce trebuie parcurse pentru reluarea procesului electoral, sunt încă discuții.

Liderul PNL Gorj  Dan Vîlceanu își laudă Guvernul pentru decizia luată. Acesta susține că nu se pune problema lansării unei noi date la care ar putea avea loc alegerile locale. „Depinde de cum evoluează această maladie. Eu cred că Guvernul a luat o decizie bună. În iulie era exclus să mai organizeze alegeri. Pe lângă campania electorală trebuiau, în prealabil, și strânse semnături. Rămâne de văzut dacă vor mai avea loc anul acesta”, susține liderul PNL Dan Vîlceanu.

Prelungite la infinit

Și liderul PSD Mihai Weber vede benefică amânarea însă consideră că este necesar un proces electoral în acest an. „Trebuia ca aceste alegeri să nu mai aibă loc în luna iunie pentru că nu mai putem parcurge etapele electorale prevăzute . Ne așteptăm ca alegerile să aibă loc, nu cred că se vor duce spre 31 decembrie, cred că vor avea loc în toamnă, dar, totul depinde de cum evoluează acest virus. Trebuie luate măsuri pentru a fi cât mai simplu procesul electoral întrucât mandatele nu pot fi prelungite la infinit”, susține liderul PSD Mihai Weber.

Fără semnături

Liderul județean al Pro România susține că pe viitor ar trebui simplificate procedurile privind candidaturile. „Cred că alegerile ar trebuie să fie la numărul 4,5 ca prioritate. Alegerile nu mai interesează pe nimeni, în acest moment. Eu, când am fost la acea comisie specială pentru alegeri, am zis că nu înțeleg de ce trebuie să strângem acel număr de semnături necesar pentru o candidatură. Eu cred că trebuie să dăm șansa și independenților să candideze. Dacă ar fi după mine, nu este nevoie de acele semnături. Nu cred că sunt relevante”, susține liderul Pro Romania, Alin Văcaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here