spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesWeber anunta alegeri în PSD Gorj. „Noi ultima dată am avut alegeri...

    Weber anunta alegeri în PSD Gorj. „Noi ultima dată am avut alegeri în anul 2013”

    Se incing spiritele în PSD Gorj. Acum, mai mult ca niciodată se observă existenta a două curente de opinie in organizatia judeteana, unii care își doresc un nou suflu politic, alții care fac scut în jurul actualui președinte. Președintele executiv PSD Gorj Mihai Weber care a stat departe de tot acest scandal, deși, este implicatîn mod direct, iese la rampă. Printr-un comunicat de presă deputatul lasă se se înțeleagă că vor avea loc alegeri la Gorj în ciuda declarațiilor făcute în ultima perioadă de liderul Florin Cârciumaru.

    „În organizația PSD Gorj s-a creat o dispută în jurul valabilității mandatului conducerii județene, o situație apărută în urma unei interpretări greșite din partea domnului Florin Cârciumaru a votului primit de către domnia sa în cadrul Conferinței Extraordinare din anul 2015. Recunosc că această interpretare m-a luat și pe mine prin surprindere, și nu doar pe mine. Este motivul pentru care, în ultimul timp, atât eu, dar și anumiți primari, președintele CJ Gorj, președintele TSD Gorj, vicepreședinți, consilieri județeni și locali, membri de partid și alte persoane, am făcut anumite declarații de presă privitoare la alegerile din organizația Gorj, care însă au fost în strictă concordanță cu declarațiile făcute în ultimii 2 ani de domnul Cârciumaru”, se arată într-un comunicat emis de Mihai Weber.

    Cine are dreptate?

    Liderul PSD susține că întreaga discuție pe tema alegerilor interne de la Gorj a avut loc tot ca urmare a unor declarații făcute de Florin Cârciumaru. Weber susține că nu el este cel care a cerut organizarea de alegeri. „În cadrul mai multor emisiuni, dl Cârciumaru a declarat că în orice situație trebuie respectat Statutul și sunt perfect de acord cu acest aspect. De altfel, tot la respectarea Statutului face referire și secretarul organizației PSD Gorj, dl Gheorghe Milosteanu, când spunea înainte de Conferința extraordinară din 2015 că “alegerea structurii judeţene se face din patru în patru ani. Noi ultima dată am avut alegeri în anul 2013. În această toamnă la Conferinţa Judeţeană nu vom face altceva decât să completăm cele trei funcţii vacante de vicepreşedinţi şi să confirmăm vechea structură, nu vom trece la alegeri”. În ultima declaratie făcută în aprilie 2018, domnul Cârciumaru precizează că la ultimul CEx s-a luat decizia să se organizeze alegeri în toate filialele cu mandate expirate, cum este și cazul nostru de la Gorj. Mai mult, chiar dânsul a solicitat organizarea acestor alegeri în 2018 pentru ca filiala să intre bine structurată în anul electoral 2019”, declară președintele executiv PSD Gorj.

    Cine nu cunoaște statutul?

    Președintele excutiv PSD Gorj susține că întreaga încurcătură a intervenit din cauza unor neînțelegeri pe baza statutului. „Procesul verbal pe care domnul Cârciumaru l-a arătat este corect, dar face referire la o Conferință extraordinară, unde s-a dat numai un vot de încredere, de reconfirmare sau cum vreți să-i spuneți. Chiar și în cazul în care funcția de președinte ar fi fost vacantă și domnul Cârciumaru ar fi fost reales, ”președintele organizației județene/de sector va fi ales de către Conferința Extraordinară pentru restul de mandat”, așa cum prevede art. 85 din Statutul PSD. Unii spun că s-a încercat un tertip într-o încercare disperată a domnului Cârciumaru de a se agața de funcție, dar eu vreau să cred că este vorba, pur și simplu, despre necunoașterea Statutului. În concluzie, la Gorj, mandatul Biroului județean și al Organizației a expirat în 2017, conform Statutului, care este lege pentru toți membrii de partid, asa cum bine sublinia și domnul Cârciumaru”. se mai arată în comunicatul emis de Mihai Weber.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: