Weber: “E o luptă după ciolan și după putere”

0
262

Negocierile pentru alcătuirea noului Guvern sunt văzute la Gorj ca o luptă pentru ciolan. Liderul social-democraților gorjeni, Mihai Weber susține că, încă o dată, liberalii au demonstrat că nu țin cont nici de Constituție nici de dorința electoratului.

Președintele PSD Gorj crede că, având în vedere situația actuală a țării, politicienii ar trebui să lase deoparte propriile interese pentru a depăsi momentul dificil. Mihai Weber afirmă că, din păcate, votul românilor este călcat în picioare de cei care țin de scaun. “Fiind partidul câștigător, ar trebui să se respecte Constituția și tot ceea ce a însemnat până acum etape de constituire a Parlamentului. Vedem că lucrul acesta nu se întâmplă. Votul gorjenilor și al românilor este călcat în picioare. Propunerea noastră ca partid pentru funcția de premier, și normal ar fi să fim prima formațiune invitată la discuții cu președintele țării, este un reputat epidemiolog, un reprezentant al OMS, respectiv doctorul Rafila. În condițiile date, cred că trebuie alcătuit un guvern în primul rând de profesioniști. Această criză sanitară și economică nu poate fi depășită decât cu profesioniști din toate domeniile. Asta trebuie să înțeleagă toate formațiunile politice. Trebuie lăsată patima și ura politică, să ne dăm mâna pentru a depăși acest moment prin care trece România. Din păcate, ce vedem la nivel național ne cutremură pe toți”,a declarat Mihai Weber.

Bătaie de joc

Nominalizarea liberalilor pentru funcția de premier, este în opinia social-democratului o jignire la adresa electoratului. “M-a șocat nominalizarea ca premier a lui Florin Câțu, fiind unul dintre cei care au îngropat economia României. Nivelul de împrumuturi pe care l-a făcut în numele României este uriaș. Practic, două-trei generații viitoare vor plăti incompetența acestui guvern, dar mai ales a acestui ministru, creierul financiar al României. Mi se pare o bătaie de joc la adresa românilor să nominalizezi o persoană care a mai fost o dată nominalizată, dar cu zece minute înainte de a fi votată în plenul Parlamentului, a fugit. E ca și cum la o nuntă fuge mireasa, dar își ia și darul după ea. În situația în care ne aflăm noi ca și țară, cred că cel mai important este să recâștigăm controlul asupra acestei pandemii. Nu putem să construim nimic dacă nu suntem sănătoși”, a declarat liderul PSD Gorj.

Puterea absolută și ciolanul

De la Gorj, negocierile purtate pentru împărțirea ministerelor este văzută ca o luptă pentru “cine ia mai mult”. “Eu văd actuala împărțire a posturilor de miniștri decât ca o luptă după ciolan și după putere. Fiecare intră în negocieri și nu îi interesează soarta românilor, ci doar să acapareze fiecare formațiune politică din această coaliție, cât mai multă putere și influență. Nu am auzit niciun președinte de partid sau lider politic să spună că îl interesează să depășim această pandemie. Pe ei îi interesează împărțiri de ministere și de funcții, puterea absolută și ciolanul”, a mai transmis Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here