3.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăHeadlinesWeber: „Gazul românesc trebuie să rămână la români!”

Weber: „Gazul românesc trebuie să rămână la români!”

Se anunță scăderi de preț la gaz. Pe fondul aprobării unor modificări la Legea offshore, parlamentarii de Gorj dau asigurări că șocul prețurilor, care au explodat în ultimul an, se va atenua. Legea offshore va fi adoptată în această sesiune parlamentară, urmând ca, în vara acestui an, să fie extrase primele gaze din Marea Neagră.
Liderul PSD Gorj, deputat Mihai Weber, afirmă că beneficiile aprobării acestei Legi se vor vedea atât în buzunarul cetățenilor cât și în cel al investitorilor. Coaliția de la guvernare a stabilit ca cea mai mare parte din această exploatare, să revină statului român şi o parte mai mică să ajungă la companiile private. Mihai Weber afirmă că gazul românesc trebuie să rămână la români.
“Independența energetică a României este un obiectiv realizabil. Modificarea Legii offshore reprezintă un prim pas în acest sens, deoarece va asigura investitorilor condițiile necesare pentru a se dezvolta, iar acest lucru înseamnă un mare plus pentru economia țării. ️Un alt avantaj uriaș al Legii offshore este acela că, pe piața românească, va exista o cantitate mai mare de gaz pentru populație și economie, iar acest lucru înseamnă stabilitate și scăderea prețurilor. Mai mult, modificările aduse proiectului de lege deblochează, nu doar investițiile/exploatările de gaze din Marea Neagră ci și pe cele terestre, de mare adâncime, cum este exploatarea Caragele, Buzău, unde s-a descoperit cel mai mare zăcâmânt de gaze din ultimii 30 de ani.
Proiectul de modificare a legii offshore întărește securitatea energetică a țării, iar acesta este unul dintre obiectivele PSD din momentul intrării la guvernare”, a transmis Mihai Weber.

Demersul de finalizare a hidrocentralelor de pe Jiu, reluat în Parlament

0
Investițiile blocate de pe Defileul Jiului au devenit importante și pentru alte partide, după ce...

Investițiile la hidrocentrale de pe Jiu și Mureș trebuie finalizate

0
Parlamentarii PSD au pregătit și vor depune, în regim de urgență, un proiect privind finalizarea...

Veste fabuloasă pentru România. Vom scăpa definitiv de gazul rusesc

0
A fost lansată în spațiul public o veste extraordinară pentru toți românii. Alfred Stern, șeful...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!