Weber: „Guvernul PNL nu știe decât să distrugă ce a construit PSD”

0
31

Deputatul PSD Mihai Weber vine și demontează afirmațiile liberalului Dan Vâlceanu, care susține că știrile PSD referitoare la închiderea spitalelor sunt false.

Astfel, liderul social-democraților gorjeni arată că Guvernul Orban este cel care îi „minte cu nerușinare” pe români, citând în acest sens din Programul de guvernare al PNL, Capitolul XII – Sănătate – Medicina Intraspitalicească. „Guvernul, în colaborare cu toate structurile locale și centrale care dețin unități sanitare cu paturi în administrare, vor realiza o analiză riguroasă și vor stabili un plan de reorganizare/comasare a spitalelor neperformante sau a celor care înregistrează mari dificultăți de sustenabilitate financiară”, susține Weber într-o declarație politică remisă Camerei deputaților.

Președintele PSD Gorj arată că, în timp ce PSD a pus în prim-planul sistemului medical pacientul, Guvernul PNL tratează problematica sănătății cu cinism, „ca la abator”. „A cere performanță financiară unor unități spitalicești, a dori să transformi sistemul sanitar din România într-o afacere care să aducă bani la partid este nu doar o abordare inumană, dar și o condamnare la moarte a unor grupuri vulnerabile”, afirmă deputatul PSD.

PSD a alocat Sănătății, în anul 2019, un buget istoric, reprezentând 5% din PIB, mai mare cu 7 miliarde de lei față de anul 2018. S-a asigurat, astfel, modernizarea și dotarea spitalelor, achiziționarea de aparatură și echipamente medicale noi, introducerea de noi programe de sănătate și dezvoltarea celor existente”, susține liderul PSD Gorj, în încheierea declarației sale politice, acuzând Guvernul Orban că, datorită incompetenței și lipsei de viziune, nu știe decât „să distrugă ceea ce PSD a construit cu greu”.

Cristina Petrovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here