Acasa / Politic / Weber: moțiunea de cenzură plină de neadevăruri

Weber: moțiunea de cenzură plină de neadevăruri

Contre pe tema moțiunii de cenzură. Liberalii și social-democrații se bat în acuzații pe tema textului depus de opoziție. Liderul PNL Gorj susține că PSD-ul va fi istorie după picarea Guvernului Dăncilă, în timp ce președintele PSD Gorj afirmă că textul moțiunii se bazează pe minciuni și nu oferă opoziției nicio șansă să ajungă la guvernare.

Liderul PSD Gorj face analiză pe textul moțiunii. Mihai Weber susține că foarte multe înscrisuri din document sunt minciuni electorale.  „Este un document extrem de rușinos, cel mai slab document depus vreodată în istoria parlamentului. Un document presărat cu foarte multe neadevăruri.  Se spune în moțiune că s-a alocat cel mai mic buget pentru investiții, este o minciună pentru că în 2019 s-a aprobat cel mai mare buget din istoria României, lucru care se poate demonstra, au fost alocați 50 de miliarde de lei. Mai mult, USR cere ca în Parlament să de desființeze PNDL ,deși, este un program prin care în fiecare localitate se desfășoară câte un proiect. Se spune că au fost descurajați investitorii privați, de asemenea, un neadevăr pentru că în primele 5 luni ale anului investițiile totale în economie au crescut cu 5,7%. O altă minciună: Guvernul a îndatorat generațiile viitoare! Adevărul este că în timpul Guvernului PSD datoria guvernamentală a scăzut ca pondere, în PIB, de la 37,6% la 35% cât e în prezent.  Spun că Guvernul face eforturi disperate să blocheze dreptul la vot al românilor din Diaspora. Adevărul este că Guvernul a extins votul prin corespondență și a prevăzut mai multe zile de vot pentru românii din Diaspora chiar dacă toate aceste lucruri costă mai mult decât votul pentru cei 15 milioane de votați din România. O altă minciună este că Guvernul nu face investiții în spitale când noi am investit de 15 ori mai mult decât celălalt Guvern. Numai la Gorj au fost alocate peste 200 de milioane pentru echipamente moderne. Nu există respect pentru români. Este un document cu un iz electoral, nu este tratat ca un act de responsabilitate și e clar ceea ce se va întâmpla”, a declarat președintele PSD Gorj Mihai Weber.

Liderul județean al opoziției susține însă contrariu, Dan Vîlceanu fiind convins că moțiune are susținători, iar joi va fi votată: „Moțiunea are susținători tot mai mulți”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*