Weber: “Preocuparea principală o reprezintă schimbarea directorilor ”

0
447

Liderul PSD Gorj solicită stoparea înlocuirilor politice din unitățile de învățământ. Mihai Weber susține că prelungirea mandatelor directorilor este cea mai bună soluție, în condițiile în care școala este și la ora actuală un subiect sensibil. Pe de altă parte oficialul acuză că actuala guvernare este mai preocupată să-și pună oamenii pe funcție decât să redeschidă școlile.

“Mi-au fost semnalate nenumărate cazuri legate de schimbări discutabile ale unor directori de unități școlare, cărora le-a expirat mandatul de manager școlar pe data de 9 ianuarie 2021. În mod normal, varianta corectă ar fi fost organizarea de noi concursuri pentru manageri școlari – concursuri care NU au fost organizate din motive de pandemie, pe parcursul anului 2020, tot de către actuala guvernare. De aceea, solicit public stoparea acestor înlocuiri politice în teritoriu, prelungirea actualelor mandate pentru încă 6 luni, justificat de condițiile stării de urgență/alertă și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor de directori, concursuri care să fie organizate după încheierea anului școlar, în această vară”, susține liderul PSD Gorj.

Întâi numirile, apoi redeschiderea școlilor

Liderul PSD Gorj susține că șefii Inspectoratului Școlar aveau la îndemână mai multe variante însă au acceptat promovările politice. “Dacă în urma expirării mandatului de director de școală, postul rămâne vacant, există două posibilități: prelungirea mandatului cu un an – cu acordul părților – OMEN 3969/2017 – articolul 24 – după evaluarea performanțelor manageriale la nivel de unitate sau numirea unui alt cadru didactic titular prin detașare în interesul învățământului – prin propunerea Inspectorului General și aprobarea prin vot în cadrul Consiliului de Administrație a ISJ-ului – doar până la finalul anului școlar în curs. Deci, exista posibilitatea prelungirii acestor mandate cu un an. De ce a fost preferată înlocuirea unor manageri cu rezultate bune, cu persoane cu o experiență managerială net inferioară? În loc ca întreg sistemul de învățământ să fie preocupat să pregătească începerea școlii în format fizic în cele mai bune condiții, după data de 8 februarie, este anormal ca preocuparea principală să o reprezinte schimbarea directorilor cu rezultate bune și înlocuirea lor pe criterii politice”, a mai transmis Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here