-4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăPoliticWeber: “Realizarea mixului energetic este singura soluție pentru redobândirea independenței și siguranței...

Weber: “Realizarea mixului energetic este singura soluție pentru redobândirea independenței și siguranței energetice”

Liderul PSD Gorj susține că majorarea facturilor la energia electrică se datorează procesului de liberalizare a pieței de energie făcut, în 2021, pe genunchi. Mihai Weber afirmă că partidul din care face parte caută măsuri care să atenueze din șocul prețurilor suportate , în primul rând, de populație dar și de mediul de afaceri. Se vorbește, din nou, despre realizarea unui mix energetic.

“Din cauza liberalizării haotice a pieței de energie, făcută pe genunchi în 2021, românii au de suferit. Criza fără precedent din sistemul energetic se va adânci și mai mult odată cu expirarea celor 6 luni de valabilitate a Legii consumatorului vulnerabil, lege care, din păcate, nu își produce nici acum efectul scontat.

PSD caută soluții pentru a scuti populația de șocurile provocate de dublarea sau chiar triplarea facturilor la energia electrică și gaze. Prioritatea noastră este scăderea costurilor la cele două utilități de bază, printr-un pachet de legi adoptat în Parlament, care să ofere populației siguranță pe termen lung.

Astfel, printre soluțiile imediate identificate de specialiști, care ajută nu doar consumatorul final, ci și mediul de afaceri, afectat în egală măsură de scumpiri, se numără:

 1. Acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, cât mai simplu, rapid și fără birocrație;
 2. Simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată;
 3. Reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare;
 4. Extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie și la IMM-urile afectate puternic de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale;

Sunt doar câteva dintre măsurile care trebuie luate rapid, pentru a preîntâmpina dezastrul social provocat de scumpirile în lanț din România. În viziunea PSD, realizarea mixului energetic este singura soluție pentru redobândirea independenței și siguranței energetice”, susține liderul PSD Gorj.

sursa foto: unsplash.com

De ce Manchester United merge în direcția bună sub comanda lui Erik ten Hag

0
Manchester United este unul dintre cele mai mari cluburi din lume și asta nu poate...

Cunoscut jurnalist PRO TV, suspect pentru act sexual cu un minor

0
Unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți județeni de la Pro TV este cercetat penal pentru...

Cutremure/Bilanț oficial pentru Turcia și Siria

0
Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit...

1 COMENTARIU

 1. Târziu tată , târziu vă trezirăți că este nevoie de mix energetic.
  Ce ați păzit până acum ? V-a cam durut în cur de țara asta !
  Credeți toate tâmpeniile ăstora cu ,, încălzirea globală” care se va transpune printr-o răcire totală.Tare aș mai vrea să vină iar ghețarii de odinioară să acopere țările europene nordice care acum se plâng de încălzire.
  Ce credeți , se poate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!