spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăPoliticWeber și Vîlceanu, declarații în contradictoriu pe tema condițiilor deosebite de muncă,...

    Weber și Vîlceanu, declarații în contradictoriu pe tema condițiilor deosebite de muncă, de la CEO

    Scandal pe spinarea minerilor. În prag de alegeri parlamentare liderii celor două mari formațiuni politice din Gorj își aruncă vorbe grele pe baza aprobării unui proiect de hotărâre, discutat în plen, ce viza condițiile de muncă deosebite în care își desfășoară activitatea angajații Complexului Energetic Oltenia. Mihai Weber îl acuză pe Dan Vîlceanu că, alături de colegii săi, a votat împotriva energeticienilor. Pe de altă parte liberalul, care nu a participat la vot, susține că inițiativa respectivă este o prevedere care fusese deja dezbătută și scoasă din proiectul inițial,

    “PNL a refuzat să voteze un proiect de lege care prevedea ca și alți angajați ai Complexului Energetic Oltenia ce își desfășoară activitatea în condiții similare celor definite ca fiind „condiții deosebite”, să aibă locurile de muncă încadrate în categoria condiții deosebite de muncă.De acest amendament la lege, pe care l-am inițiat împreună cu ceilalți parlamentari PSD de Gorj, ar fi urmat să beneficieze toți lucrătorii din unitățile energetice Oltenia și Hunedoara”, este mesajul liderului PSD Gorj, Mihai Weber după ce a văzut modul în care colegul liberal a tratat acest subiect.

    Vrea la TV

    Cel acuzat a ieșit în spațiul public cu o declarație. Dan Vîlceanu solicită șefului PSD Gorj Mihai Weber să participle la o dezbatere televizată în care să se discute despre măsurile luate în sprijinul CE Oltenia și al angajaților companiei. Cât despre cele relatate de social-democratul gorjean, în comunicatul emis, PNL Gorj transmite că “PNL nu a votat împotriva acestui proiect, așa cum în mod mincinos a comunicat Mihai Weber. O sută de parlamentari, printre care și cei liberali, s-au abținut. Deputatul PNL Dan Vilceanu nu a participat la vot. Inițiativa supusă la vot este o prevedere care fusese deja dezbătută și scoasă din proiectul inițial, în urmă cu un an, încă din faza dezbaterii în comisii, cu votul tuturor membrilor. Această prevedere a fost scoasă din proiectul initial, pentru că nu respectă legea pensiilor și încalcă principiul contributivității, fiind neconstituțională”.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: