Weber: „Sunt tot felul de presiuni făcute de a prelua conducerea unor instituții”

0
652

După criza din sănătate, România a intrat și în criză politică. Liderul PSD Gorj critică atitudinea oficialilor care în lupta după putere au uitat de situația actuală a țării. “Este o batjocură la adresa românilor prin ceea ce se întâmplă acum”, a transmis Mihai Weber.

“Din păcate, continuă această bătălie pentru ciolan. Văd că există o indiferență față de viața românilor, față de interesul României. Această criză politică, și trebuie să recunoaștem că ne-am afundat într-o criză politică, era ceea ce practic ne lipsea. Noi parcurgem acum o criză sanitară de proporții de nedescris, dar și o criză economică. Vedem că prin demisia lui Ludovic Orban din calitatea de premier, a lăsat Guvernul cu puteri limitate. Asta în condițiile în care acum, mai mult decât oricând, era nevoie de un Guvern cu puteri la maxim, sporite, tocmai pentru a emite ordonanțe care să pună în aplicare măsuri clare de combatere a pandemiei. Observăm că secțiile ATI sunt supraaglomerate, că numărul de morți crește în continuare, numărul de persoane infectate este în creștere și se pare că această criză sanitară nu este deloc controlată. Vedem o luptă a acestei convenții democratice. Cele trei formațiuni politice, PNL, UDMR și USR continuă doar pe direcția de a-și împărți funcții, de a acapara întreaga putere și nu există preocupare pentru interesul oamenilor”, a transmis liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

Presiuni politice

Pe de altă parte liderul PSD Gorj afirmă în continuare , că propunerea lansată de social democrați este cea mai viabilă. “Am venit cu o propunere de premier, în persoana domnului Rafila, cu o propunere de Guvern de uniune națională, tocmai pentru a depăși această criză, făcând oferta de a participa toate formațiunile politice la guvernarea țării. Practic, ne dorim să depășim acest moment, prin care nu doar România trece, ci întreaga lume. Se pare că este în continuare un joc politic, se merge pe propunerea pe care PNL a făcut-o în persoana domnului Câțu. Aici se pot vedea lucrurile foarte clar și se pot compara calitățile pe care le are un renumit profesor epidemiolog, domnul Rafila și domnul Câțu, care este perceput ca groparul economiei Românești, persoana care a îngropat România pentru trei generații cel puțin. Sunt extrem de îngrijorătoare momentele prin care trece țara. Din păcate, nu se întrevede nicio speranță. Sunt tot felul de presiuni făcute de formațiuni politice care au undeva între 15%, și mă refer aici la USR, de a prelua conducerea unor instituții precum Guvernul sau Camera Deputaților, lucru care nu s-a mai întâmplat. Practic, nu este respectat votul românilor și asta este foarte grav. Este o batjocură la adresa românilor prin ceea ce se întâmplă acum”, a mai transmis parlamentarul.

Au uitat de …buget

O altă problemă uitată de oficialii din guvern dar mult criticată pe vremea când erau în opoziție vizează aprobarea bugetului. Nicio cifră nu a fost înaintată pentru ca situația financiară a României să fie cunoscută.“Este momentul acum, mai mult ca oricând, să existe un Guvern de uniune națională, pentru a depăși această situație delicată. Nu există un buget, au refuzat să prezinte măcar un proiect de buget, care, așa cum este prevăzut în lege, trebuia pus în dezbatere publică. Trebuie să știm exact unde sunt direcționați banii, către ce capitole. Din păcate, lucrul acesta nu s-a făcut public în mod intenționat. Cu siguranță trebuie să se rezolve și acest lucru, dar preocuparea este clară, după putere și după ciolan, și nu în interesul românilor. Cea mai bună soluție este de a se așeza la masă și cei care au câștigat și cei care au pierdut, pentru că este un act de responsabilitate să depășești această criză și este în interesul oamenilor. O să vedem și următoarele demersuri. Cu siguranță ne mai așteaptă o rundă de consultări. Mingea este la președintele României, care trebuie să desemneze un premier. Așa cum este normal, premierul ar trebui desemnat de la formațiunea care a câștigat alegerile, lucru pe care chiar Orban, fiind premier, l-a declarat. Sunt declarațiile lui publice, rostogolite de multe ori pe diverse posturi și spunea foarte clar, cu subiect și predicat, că premierul trebuie să îl dea partidul care are cel mai bun scor. După ce s-au câștigat alegerile, s-a uitat acest lucru. Asta este. Sunt reacții doar de moment sau dacă le convine unora”, a mai transmis Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here