Partida Romilor Gorj cere posturi în instituții pentru a încheia un nou protocol cu PSD

0
66

Conducerea Partidei Romilor din Gorj pune condiții Partidului Social Democrat Gorj pentru a semna un nou protocol în vederea susținerii la alegeri. Înțelegerea actuală se încheie înainte de alegerile locale viitoare. Nelu Pavel, președintele Partidei Romilor din Gorj, este consilier județean din partea PSD, în baza acestui protocol.

Alin Bobu, vicepreședintele Partidei Romilor Gorj, spune că actualul protocol se încheia înainte de alegerile locale de anul viitor: „Este în vigoare un protocol, iar din partea noastră, pe listele PSD, avem un consilier județean, în persoana lui Nelu Pavel. În momentul în care se încheie acel mandat noi ar trebui să refacem acel protocol, dar depinde pe ce loc eligibil va fi pus și de ceea ce mai dorim“

„Acum o să cerem puțin mai mult“

Alin Bobu a menționat că se vor cere anumite posturi în cadrul serviciilor publice deconcentrate, pentru sprijinirea cetățenilor de etnie romă care apelează la aceste instituții: „Acum o să cerem puțin mai mult. O să cerem câteva posturi la instituțiile deconcentrate, pentru că avem nevoie să fie puntea de legătură între instituțiile respective și comunitate. Acolo unde sunt reprezentanți ai etniei, lucrurile merg mult mai bine. De exemplu, persoana de etnie romă angajată la o instituție să colaboreze cu organizațiile non guvernamentale, cu comunitatea, să sprijine aceste persoane care apelează la serviciile unor persoane de etnie romă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here