Aparatură medicală performantă pentru Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

0
365

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost dotat cu aparatură medicală în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj”. Astăzi a fost primite opt aparate EKG cu 12 canale. Acestea au fost repartizate la ATI și la Unitatea de Primiri Urgențe.

Ce echipamente vor ajunge în perioada următoare

Și în perioada următoare vor ajunge la Spitalul Județean de Urgență și alte aparate medicale performante.

„Proiectul se implementează în baza Contractului de finanțare nr. 356 din 15.09.2020, care a fost semnat între Ministerul Fondurilor Europene (actualmente Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și Județul Gorj, în calitate de Beneficiar, unde unitatea sanitară publică de interes județean – Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, are calitatea de beneficiar final al rezultatelor proiectului.

În cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj” urmează a fi dotate secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cu echipamente și aparatură medicală, pentru cele trei locații avizate epidemiologic de către Direcția de Sănătate Publică Gorj ca urmare a Decretului nr. 195/2020, cap. II, art. 25“, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Gorj.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență urmează să primească în perioada următoarele echipamente medicale: paturi terapie intensivă electrice; monitor funcții vitale cu suport prindere; stație centrală monitorizare; ventilator mecanic; laringoscop  cu fibră optică; aspirator chirurgical; injectomat; infuzomat; ecograf cu 3 sonde; aparat radiologie mobil; Videolaringoscop; EKG cu 12 canale; izoletă cu presiune negativă pentru transport pe targă; cort modular; cort pentru decontaminare.

„Până la acesta dată au fost semnate 6 contracte de furnizare pentru loturile: 2, 4, 7, 8, 10 și 11. Lotul 1 este suspendat iar pentru celelalte loturi (3, 5, 6, 9, 12 și 13) a fost inițiată o nouă procedură de achiziție publică“, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here