spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSănătateArdeiul iute, ideal pentru o digestie corectă! Cât trebuie să consumi ca...

    Ardeiul iute, ideal pentru o digestie corectă! Cât trebuie să consumi ca să slăbești

    ardei-iuteGustul iute este dat de capsaicină, un ingredient cu multiple proprietăți nutriționale care în doze corespunzătoare poate fi exact tratamentul de care ai nevoie. Este recomandat să consumi ardei iute, dar nu î cantități exagerate, căci poate afecta stomacul.

    Unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume, ardeiul iute este benefic pentru sănătate. Poți să îl consumi în salate sau ca înlocuitor al cepei la ciorbă.
    Conținutul bogat în capsaicină face din ardeiul iute un antiinflamator natral, prin faptul că blochează substanța P prezentă în corp, responsabilă de inflamații. Poate fi folosit și pentru a preveni apariția artritei, mai ales dacă știi că ești suspect de această afecțiune sau dacă ai persoane în familie care se confruntă deja cu ea. Eficiența ardeiului iute a fost observată și în calmarea durerilor precum cele cauzate de psoriazis, artrită sau neuropatie diabetică.

    Îmbunătățește digestia și activitatea cardiacă

    Poți să uiți de problemele legate de colesterol sau trigliceride consumând un ardei iute la masă. Aceasta este eficient și în prevenirea formării cheagurilor de sânge și apoi a trombozei. Acest aliment are capacitatea de a stimula apetitul, în felul aceasta îmbunătățind considerabil digestia. Explicația este dată de faptul că alimentele care se digeră bine oferă substanțe nutritive organismului și îl motivează să funcționeze în parametri optimi.

    Susține sistemul imunitar

    Provitamina A și betacarotenul sunt cele care îi dau culoarea roșie, în același timp îi furnizează corpului tău doze importante de vitamina C, A, atât de esențiale pentru a consolida sistemul imunitar. În plus, poate fi de un real folos pentru a preveni apariția diabetului de tip 2, mai ales că un studiu publicat în „Jurnalul American de Nutriţie Clinică” arată că ardeiul iute, dacă este consumat cu regularitate, reduce nevoia organismului de a secreta insulină și nivelul glucozei din sânge după mese.

    Ideal în curele de slăbire

    Dacă vrei să îți remodelezi silueta este bine să ții cont și de ardeiul iute. Gustul său ajută la intensificarea procesului de generare a căldurii în organism ceea ce va ajuta la arderea caloriilor mult mai eficient, rezultatul fiind câțiva centrimetri în minus. Sună bine, nu? Ardeiul iute cayenne este găsit mai ales sub formă de pulbere, o pudră făcută din ardei uscați și apoi măcinați. Doza de capsaicină în momentul în care întră în contact cu papilele de pe suprafața limbii acționează ca un calmant al durerilor existente în corp. Chiar dacă inițial ai parte de o senzație de arsură, tocmai această senzație se transformă apoi într-un veritabil calmant natural pentru problemele tale. Un alt aspect favorabil al capsaicinei este acela că ajută la eliberarea câtorca endorfine în organism care oferă o senzație de bine. În funcție de doza pe care o consumi aceastea pot să îți ofere aceeași senzație cu cea oferită de practicarea unui sport extrem. n real ajutor în cazul în care ai răcit sau ai nasul înfundat, deoarece substanța principală din ardeiul roșu ajută la fluidificarea secrețiilor de la nivelul plămânilor și a foselor nazale.

    Afrodiziac şi antialcoolic

    Consumat în stare proaspătă, ardeiul iute îți oferă reale efecte afrodisiatice. În plus, poți încerca și tinctură de ardei iute pentru a scăpa de nevoie de a cosuma alcool. Astfel, trebuie să lași la macerat 100 de grame de ardei iute în 100 de grame de alcool. După o săptămână, trebuie să filtrezi amestecul şi să administrezi iei câte 10 picături în ceai amar, de fiecare dată când apare nevoia de a consuma alcool.

    Sursa: www.click.ro

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: