12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăHeadlinesAu sosit primele echipamente pentru secția de recuperare post-COVID-19 de la Spitalul...

Au sosit primele echipamente pentru secția de recuperare post-COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie

Primele echipamente medicale de recuperare post-COVID-19 au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, din județul Gorj. Sunt aparate de fizioterapie, antrenament respirator, kinetoterapie, monitoare de funcţii vitale, un analizor PCR si o vestă de drenaj toracic.

În curând, la unitatea medicală aflată la 780 de metri altitudine va funcționa primul centru complex de tratare a ravagiilor fizice și emoționale produse de infecția cu COVID-19.

„’Aparatele ne ajută foarte mult să realizăm aceste obiective. Este încurajator că putem să beneficiem de ele la începutul acestui program și astfel să-l putem efectua la parametrii pe care ni-i dorim”, a spus pentru Antena 3, Ştefania Ionică, medic şef clinică recuperare.

O treime din pacienții rămân cu anumite sechele

Cei care vor să urmeze ședințe de terapie se pot adresa spitalului la opt săptămâni după primirea rezultatului negativ la boala SARS-CoV-2.

„O treime din pacienții care au trecut prin această suferință rămân cu anumite sechele: dificultăți la respirație, tuse, tulburări de ritm cardiac, această oboseală și slăbiciune musculară, dureri ale articulațiilor, inclusiv tulburări de memorie, de atenție”, a mai precizat Ştefania Ionică.

Compartimentul de recuperare are acum 50 de paturi.

Secția de recuperare post-COVID va fi extinsă după ce proiectul Fundației „Mereu Aproape” va fi implementat.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -