Bani pentru spitale!

0
70

Consiliul Județean Gorj a alocat noi sume de bani spitalelor. Este vorba atât despre bani ce provin din fonduri proprii dar și din sponsorizări. Pe lângă Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu, bani a primit și unitatea din Târgu Cărbunești dar și Dobrița.

În ultima ședință de Consiliu Județean aleșii au rectificat bugetul. În urma votului, către mai multe unități sanitare din Gorj s-au direcționat bani. „Din bugetul propriu am alocat bani către două spitale. La Dobrița pentru reparații care trebuie realizate în regim de urgență și către primăria Târgu Cărbunești , 130 de mii de lei, sumă necesară cofinanțării de către 10% pentru Spitalul din Târgu Cărbunești. Nu aveau toate fondurile necesare și a fost nevoie de această suplimentare. A fost nevoie să intervenim din fondul de urgență pentru ca spitalul să beneficieze de suma globală de 2,8 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente necesare combaterii coronavirusului și nu numai”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Și Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu a primit noi sume. Este vorba despre o sponsorizare din partea Nuclearelectrica. „Societatea Nuclearelectrica a donat suma de 1,2 milioane de lei. Banii vor ajunge în bugetul spitalului pentru a putea fi folosiți în vederea achiziționării de materiale de protecție pentru combaterea coronavirusului”, a mai declarat șeful județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here