19.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, august 8, 2020
Acasă Sănătate Beneficiile stăpânilor de pisici. Pisica un medicament viu

Beneficiile stăpânilor de pisici. Pisica un medicament viu

- Advertisement -

Dacă ai în casă o pisică, ești un om fericit. Însă asta nu e totul, iar beneficiile legate de deținerea unei mici feline sunt de necontestat.

Pisica nu este totuși cel mai altruist animal de companie. Cunoscută pentru agerimea ei, pentru individualismul pe care îl afișează în fața noastră, odată ajunsă în locuința noastră devine adevăratul stăpân al casei. Blândețea ei și torsul însă ne liniștesc într-o clipă și ne aduce, conform specialiștilor, multiple beneficii pentru sănătate.

Prezența unei pisici contribuie la o inimă mai sănătoasă
Specialiștii consideră că prezența unei pisici reduce nivelul stresului și domolește starea de anxietate din casă.
Mângâiatul unei pisici are un efect de calmare și de relaxare. Studiile arată că o persoană care are o pisică în casă de mai bine de 10 ani este cu 30% mai puțin predispusă să sufere un atac de cord sau un atac cerebral.

Torsul pisicii contribuie la vindecarea infecțiilor
Torsul pisicii nu este doar liniștitor sau, în unele cazuri, puțin zgomotos. Cercetătorii consideră că vibrațiile emise de torsul unei pisici contribuie la vindecarea unei persoane în urma unei infecții. Doar ascultarea torsului pisicii contribuie la scaderea presiunii arteriale.

Vibrațiile emise de o pisică ne ajută sistemul articular
Vibrațiile emise de o pisica ne ajută să ne întărim sistemul muscular și contribuie la vindecarea leziunilor în zona articulațiilor și a tendoanelor.

O pisică scade riscul de depresie
O persoană care suferă de o anumită afecțiune se va simți psihic mult mai bine dacă are în preajmă o pisică. O persoană cu Alzheimer va avea mai puține reacții de anxietate dacă are în casă o pisică, în timp ce un bolnav cu HIV/SIDA va fi mai puțin expus riscului de a suferi de depresie.

O pisică întărește sistemul imunitar al copiilor
Copiii care sunt crescuți într-o caă în care există o pisică au un sistem imunitar mai puternic, având un risc mai scăzut de a suferi alergii, astm sau eczema.

Are un efect terapeutic în situații de pierdere a unei persoane dragi
Pierderea unei persoane dragi este extrem de dureroasă, însă deținătorii de pisici trec mai repede peste o astfel de pierdere și manifestă mai puține simptome ale durerii sufletești, noteaza site-ul mentalfloss.com.

Îi ajută pe bărbați să-și găsească jumătatea
Un sondaj citat de prnewswire.co.uk a aratat ca 90% dintre femei sunt de părere că bărbații care dețin o pisică sunt mai drăguți decat ceilalți.

Există o strânsă legătură emoțională între femei și pisici
Un studiu citat de publicația Time a arătat ca deținerea unei pisici reprezintă pentru femei echivalentul emoțional al unui partener romantic. În plus, pisicile își amintesc gesturile de tandrețe ale stăpânilor și „întorc favorul” ulterior.

Există o strânsă legătură emoționala între femei si pisici
Un studiu citat de publicația Time a arătat că deținerea unei pisici reprezintă pentru femei echivalentul emoțional al unui partener romantic. În plus, pisicile își amintesc gesturile de tandrețe ale stăpânilor și „intorc favorul” ulterior.

Nu în ultimul rând, stapânii pisicilor pot realiza astfel de fotografii:

 
 
 
 
 
 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Marcel Romanescu negociează, dar nu prea știe ce negociează! Vezi despre ce este vorba

Pe pagina sa de socializare, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, se laudă că a fost la o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor...

Surpriză de proporţii pentru un şofer din Târgu Jiu care a parcat maşina lângă ghena de gunoi

Un şofer care a parcat maşina lângă ghena de gunoi dintr-un cartier din municipiul Târgu Jiu s-a trezit cu o plasă plină de gunoi...

S-a stins din viață un fost judecător gorjean

Romel Merișescu, fost judecător la Tribunalul Gorj, a decedat ieri la Spitalul Universitar București. Acesta avea vârsta de 76 de ani. Romel Merișescu a fost...

Dă-i omului putere ca să vezi cine este! Dan Ilie Morega dezamăgit de Marcel Romanescu

  Când vrei să vezi caracterul unui om trebuie să faci un singur lucru...să-i dai putere și atunci vei afla, cu adevărat, cine stă în...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini